СДС-ове осуде

Жељка Домазет
СДС-ове осуде

Да ли је СДС јединствен како тврди њен лидер Младен Босић или није, показаће наравно вријеме као најбољи судија свакој изјави, догађају и потезу.

Да је СДС ипак добро ослабљен није непознато јер му у не тако давној прошлости нису требали коалициони партнери да би излазили на изборе и обећавали шта ће урадити уколико се за њих гласа. A данас и не крију да им послије унутарстраначких превирања и великог осипања, требају ПДП и СРС РС.

Међутим, када је ријеч о свему што се ових дана дешавало око СДС-а, јавности није промакло то да је због унутарстраначког устројавања СДС "заборавио" да се снажније огласи око хапшења Ејупа Ганића који је како стоји у документацији најодговорнији за злочине који су почињени у Добровољачкој и другим дијеловима БиХ.

Забиљежена је додуше једна штура изјава лидера те странке, а они који мало дуже памте и не заборављају да су злочини у Сарајеву и широм БиХ почињени над српским народом и недужним голобрадим војницима управо у вријеме када је СДС ведрио и облачио у цијелој РС и себе тада "окитио епитетом свесрпског народног покрета".

Управо је та странка морала да буде прва која је требало да реагује на Ганићево хапшење и поздрави коначно отпетљавање ратне приче о БиХ. Не спорећи никоме право да почисти ситуацију у свом страначком дворишту, обични грађани ове још увијек нестабилне земље, а протјерани Срби у првом реду морали би макар данас да добију одговоре на многа питања која су управо за вријеме владавине СДС у рату и након њега остала неодговорена и недоречена.

Никада рецимо сарајевски Срби нису добили одговор зашто су се управо преко њихових леђа дешавале којекакве нагодбе, пљачке, махинације и криминал.

СДС није заборавио међутим да у приликом осуде ослобађања Рајка Савића оптужбе за убиство Бранислава Гарића затражи од министра правде РС Yерарда Селмана да поднесе оставку због, како наводе, политизације и криминализације правосуђа.

Једногласно усвојена декларација након силних превирања у СДС-у није дала ни одговоре на питања како је завршио грађевински материјал по различитим атрактивним дестинацијама у Србији и Црној Гори и због чега нека насеља по тим дестинацијама зову "Дедињем", као ни то зашто и како су поједини дијелови у Источном Сарајеву добили епитет источносарајевског Дедиња и ко у њему живи.

A многи на те одговоре чекају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана