Сарајевска “слобода”

Ведрана Кулага Симић

Политичко и медијско Сарајево поново је показало своје право лице, и то његову најгору страну која не преза да уништи све демократске вриједности једне земље, па ето и БиХ. И све само да би се супротставило свакој истини која није “скухана” у њиховој папреној кухињи на чијем су менију сви они који се не повинују сарајевској истини - јединој “истини”.

Aктуелна ситуација у БиХ кристално је јасна. Право на говор и изношење ставова имају они који говоре “сарајевским језиком”. Само они који се руководе правилима које прописује тај “сарајевски језик” добијају аплауз и позив на бис, изузетака од правила нема, а сви који проговоре другим језиком бивају сатанизовани на најгори начин и изложени линчу.

Сарајевски лист “Дневни аваз” и политичко Сарајево покренули су хајку мржње и застрашивања на посланика СДС-а у Парламенту БиХ Aлександру Пандуревић и тако још једном покушали да ставе до знања свима који још нису научили лекцију “Слобода говора у БиХ на сарајевски начин” да је вријеме да се крене од почетка, од прве лекције која говори шта се, а шта не и како смије говорити у БиХ.

“Aваз” је кроз своје текстове оптужио Aлександрину баку да је у подруму три године држала као роба једну Бошњакињу, а Пандуревићеве родитеље који су били заточеници логора “Силос” да су незаконито скривали оружје.

Који су све крајњи циљеви застрашујуће и антидемократске хајке из Сарајева, назире се.

Свједоци злочина над припадницима српског народа се увијек и на сваком кораку застрашују, само да би се сакрила истина и да би злочини над Србима дуго, или боље речено заувијек, остали испод тепиха и под слојевима прашине, а њихови починиоци до гроба шетали слободни и невини!

Свако ко се усуди да проговори о злочинима над Србима сам је себи потписао казну, а шта се може рећи за то, осим скандалозно, застрашујуће и ужасавајуће! Зна ли Сарајево уопште шта значи слобода говора и слобода изражавања? Знају ли да свако има право да изнесе свој став, а да при томе не буде “бачен на ломачу”, ако мисли другачије од сарајевских поглавица?

Посљедњи напади на Aлександру Пандуревић показали су докле иде сарајевска мржња, а чисто да се не заборави, напада нису били поштеђени ни остали представници РС током протеклих година, чиме се шаље јасна порука - нисте добродошли!

Неко мора да реагује на сарајевске нападе, јер истина има увијек и другу страну која мора да се чује. Нико нема право да угрожава никога. И зато је логично да Србима у Сарајеву, били они политичари, посланици, радници или дјеца, треба сва могућа заштита.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана