Сањани Срби и муслимани

Сандра Милетић
Сањани Срби и муслимани

Савјетник градоначелника Сарајева Емир Суљагић дебату о сузбијању малољетничке деликвенције која је прошлог петка одржана у UNITIC центру у Сарајеву искористио је за напад на директора Центра за културни дијалог Сању Влаисављевић, а све с циљем "заштите Срба".

Тако је Суљагић, који је својевремено у једном ауторском тексту оптужио исту ту Сању Влаисављевић, колумнисту "Гласа Српске", да је "у служби најцрње српске пропаганде оправдала покољ у Сребреници", остао себи "досљедан" оптуживши је на поменутом скупу да игнорише фашизам према једној Српкињи, мислећи при томе на Душку Јуришић.

Наиме, "демократа" Емир Суљагић у тексту "Муслимани Сање Влаисављевић", објављеном прије неколико мјесеци у једним интернет новинама, пише и то "Каква заправо морална ништица мораш бити да истовремено пишеш у ’Гласу Српске’ и у ’Aвазу’?". Пише тако Емир па наставља "читам и друге чланке. Сања Влаисављевић види муслимане (с малим "м", наравно), као народ који није у стању било шта друго него трпити".

Онај Емир, који је само прије неколико мјесеци рекао да Сања њему (муслиману) и његовој десеткованој фамилији данас "држи моралке о томе како смо заправо заслужили оно што нам се догодило" и Муслимане бранио од Сање, тој Сањи данас поручује:

"За оне који ме не знају, ја сам Емир Суљагић и овде сам у име кабинета градоначелника и у име градоначелника Сарајева, Aлије Бехмена. Госпођо Влаисављевић, врхунац вашег јавног ангажмана је колумна у једном страначком билтену, који посљедњих неколико седмица води бјесомучну и приземну, расистичку и шовинистичку кампању против једне жене само зато што је Српкиња."

На дебати Центра који води Сања, Емир је рекао и то да није у реду "разговарати о малољетничкој делинквенцији, а кукавички игнорисати расизам и фашиз...неофашизам" према Српкињи Јуришић.

Баш је згодан тај Емир, који упорно проблематизује Сањин ангажман у "Гласу Српске" само зато што се зове "Српске", а сада је забринут због новинарске судбине уреднице ФТВ-а, Српкиње по рођењу, коју, ето, та Сања, којој истовремено не ваља то што пише за "Глас Српске", није узела у заштиту. Лицемјерно, зар не? A Срби једва дочекаше заштиту некога коме сметају они који пишу за "Глас Српске".

Осим тога, цијела чаршија сарајевска зна да је Душка морала да оде са мјеста главног уредника ИПП-а Федералне телевизије због сукоба са Бакиром Хаџиомеровићем, који има јачу залеђину од ње и коме се у Сивом дому не супротставља. A не зато што је Српкиња. Зна то и Емир Суљагић, само ћути зарад опште ствари.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана