Салкићево васпитање

Дарко Грабовац

Потпредсједник Републике Српске Рамиз Салкић дефинитивно је изгубио компас или су му толика мржња и безобразлук ударили у главу да је почео да вријеђа и српску младост.

- У РС су одгојене нове генерације које су, ако им се укаже прилика, спремне да чине веће злочине него генерације које су то чиниле од 1992. до 1995. године - рече Салкић.

Рече и не постиди се ни за трен!

И није му први пут да овако грубо насрће на српски народ и Републику Српску. Каже да се у Српској мрзи све што је бошњачко или је везано за њему једину отаџбину БиХ. А гдје то пише, Салкићу, да неко мора вољети државу, по ком закону је то прописано?

Никако да потпредсједник Републике Српске схвати да су родитељи генерација и српске младости које он пљује рођени у Југославији. Да су се у рату борили и изборили против његових истомишљеника да не живе у, како је Алија Изетбеговић планирао, унитарној БиХ, замишљеној као једини калифат у срцу Европе.

Па, нећеш ти, Салкићу, одређивати ко и како ће да васпитава своју дјецу. Своје потомке учи чему год хоћеш, али моју и, чисто сумњам, других породица у Републици Српској сигурно нећеш.

Уосталом, да ли си васпитао своју дјецу да воле Републику Српску, која их, дајући теби плату, храни. Да ли си их васпитао да поштују комшије друге вјере и комшије које знају свој национални идентитет. Не бих да било кога вријеђам, али чисто сумњам у то пошто српску омладину и народ пљујеш гдје год стигнеш.

Да није жалосно, било би смијешно да по једном инцидентном младићу из Приједора окарактеришеш српску дјецу као спаваче спремне да почине злочине. Па, зар си слијеп код очију? Зар нису с етикетом спавача коју су му пришили међународни ауторитети твоји сународници који су убијали српске полицајце у РС или били џихад ратници у Сирији и на другим ратиштима па се вратили у БиХ?  По твом мишљењу, они су хуманитарни радници.

Не брани теби нико да волиш БиХ колико хоћеш, али немој друге тјерати на то. Зар не схваташ да не иде?

Народна пословица каже: “Овдје жито сијемо, а Бога молимо да киша падне у Србији”. Толико волимо Републику Српску, али још више Србију. Тако ће увијек бити. И нико не каже да Срби мрзе БиХ, али се једноставно не препознају и не идентификују са њом нити њеним именом.

П.С. Намјерно сам ти се, Салкићу, обраћао са ТИ јер поштовање не заслужујеш док год не поштујеш Републику Српску и њен народ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана