Рушилачка екипа

Вања Штрбац
Рушилачка екипа

Харис Силајџић, Жељко Комшић и Свен Aлкалај, трио је који својом самовољом и појединачним иступањима чини рушилачку екипу, како Устава БиХ, тако и саме државе.

Константно позивање на поштивање Устава БиХ од стране поменутих крајње је лицемјерно, јер ако ико крши тај акт, то су баш они. Ваљда прозивањем оних других, по правилу представника српског народа, да не поштују Устав БиХ, овај тројац покушава да спере одговорност са себе.

И шта је онда то него чисто мазање очију европској заједници, званичницима, па и онима који немају везе са политиком.

A ове треће је најлакше обманути и пружити им слику сасвим супротну оној каква заиста јесте. Повјероваће народ у иступе таквих политичара, који знају за пропаганду, знају како ширити лажи и неистине.

A када се све сабере и подвуче црта, крајњи резултат је сасвим прост. Једини који не поштују Устав и једини који се сваки пут огријеше о њега, управо су они. Они који су на врху државе, који треба да служе за примјер.

И јесу примјер, али онај како не треба.

Комшић, Силајџић и Aлкалај користе сваку прилику да се позову на Устав, али само онда када је то у њиховом интересу и интересу оних које представљају. Пред оним што им не одговара у овом акту напросто затварају очи, јер то за њих не постоји.

Није једном Силајџић отишао некоме у посјету у име Предсједништва БиХ, без сагласности осталих чланова. И не само посјету, није Силајџићу страно ни потписивање неког званичног документа који одговара његовим личним ставовима, без претходног договора са осталим члановима Предсједништва.

Да овом државом владају двоструки стандарди, показује и Комшићева изјава да "подржава Србију без Косова". Са друге стране, да му се постави питање подржава ли и БиХ без Републике Српске, одговор сви већ унапријед знамо. Е, тада би се знао Комшић позвати на Устав, тада би то било његово грубо кршење.

Aлкалајева приватизација амбасада, организовање разних манифестација без ичије сагласности, непоштивање одредаба о конститутивности народа у МИП-у само су почетак низа радњи које нису у складу са Уставом БиХ.

Ваљда ова тројка мисли да им је све наведено дозвољено, јер они су власт. И свјесни су они да тиме што раде грубо крше Устав БиХ, али због подршке међународне заједнице и њиховог снажног залагања за представнике несрпског народа, још се није нашао неко ко би им стао у крај.

Aли, ничија није довијека сјала. Схватиће то и ова рушилачка екипа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана