Разоткривање "Шева"

Жељка Јаворац

У политичка убиства увијек је умијешан сам политички врх, због чега се увијек дуго процесуирају, истражују, нестају докази, па чак и свједоци, али увијек дође вријеме када одговорни дођу пред лице правде.

Ово се показало и у случају породице Сефера Халиловића кога су 1993. године покушали да убију припадници злогласне бошњачке организације "Шеве", када је настрадала његова супруга и њен брат. Халиловић се годинама бори да докаже да је на њега планиран атентат и да се случај систематски заташкава.

За ову организацију знало је највише бошњачко руководство, а починила је најгнусније злочине и политичка убиства у Сарајеву. Та недјела махом су приписана Србима, што најбоље говори и о ратној бошњачкој политици.

Управо таква корумпирана и криминогена политика годинама штити извршиоце својих прљавих идеја и бори се да истина не изађе на видјело, јер би била објелодањена и чињеница да су индиректни, па и директни припадници "Шева", и данас на власти у ФБиХ.

Послије више од 20 година, у БиХ је створена таква клима да се "неукаљани" појединци, који су били блиски тој организацији, сами јављају да свједоче и скину љагу са свога имена и да говоре о убиствима неподобних припадника сопственог народа, налогодавцима, каналима, начину функционисања организације.

Клупко се коначно одмотава и истина о "Шевама" требало би да доведе до тога да се макну из полиције, тужилаштава и судова корумпирани појединци који су саботирали истраге и истину свих ових година.

Такви појединци проузроковали су неповјерење, правну и безбједносну несигурност грађана БиХ и директно су штитили криминалце и злочинце. Такве БиХ очигледно је доста и самим Бошњацима па се добровољно јављају да свједоче и да се расвијетли прича о "Шевама".

Почетком године јавност је веома узнемирила смрт академика Сулејмана Реџића који је био ангажован као судски вјештак у предмету бившег припадника "Шева". Његова смрт се незванично повезује управо са овом организацијом, што уноси додатни немир и несигурност.

Ако ова земља заиста жели безбједност за све њене грађане, овај и овакве случајеве мора да расвијетли, одговорне појединце склони из највиших институција БиХ и стави их иза решетака, а грађанима врати повјерење у институције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана