Расхлађивање

Маријана Миљић Бјеловук
Расхлађивање

Посланици Парламента БиХ жале се на услове рада, односно на температуру у просторијама у којима (не)раде. Тешко им је, кукају на сав глас. Вапе за помоћи.

Колико су се раскукали на крају не би било лоше покренути неки хуманитарни број за прикупљање новца који би био утрошен за набавку клима, које ће их хладити у овим временима када не доносе кључне одлуке за становништво ове земље.

Жива у термометру када углавном нису били на послу, односно када је већина њих боравила на неким егзотичним дестинацијама у јулу и августу, достизала је 30 степени. Тако тврде. Можда и јесте, али тамо гдје су љетовали и уживали у свим чарима престижних дестинација, које грађани ове осиромашене земље могу да виде само на њиховим фотографијама које објављују на друштвеним мрежама.

Због те кукњаве њихове Служба за заједничке послове институција БиХ смиловала се и скројила одлуку у којој је наведено да је потребно издвојити три милиона марака од грађана за рјешавање питања климатизације у згради Парламентарне скупштине БиХ.

Дакле, три милиона од грађана за које их није брига. За које у овој инфлацији нису ништа урадили. Односно јесу, вријеме су потрошили замазивајући очи народу да ће укинути ПДВ на основне животне намирнице, као и акцизе на нафтне деривате и гле чуда, по устаљеној пракси, не би ништа од свега наведеног.

Очекивано као и мали милион пута до сада. Не би нас изненадило да све поново врате на дневни ред, ето само да имају о чему причати, да би на крају опет преварили народ. Дакле, раде, лажу народ, али успут траже да имају и одговарајућу температуру унутар преудобних канцеларија, односно да удобност буде на највишем могућем нивоу јер није лако све те мјере осмишљавати и на крају проглашавати неуспјелим.

Њиховом бахаћењу и безобразлуку нема краја. Па ако им је тако вруће, како тврде, док већина њих није на послу у јулу и августу, како ли им је тек онда када се увале у оне фотеље?! Не могу то ни знати, јер већина њих најмање времена проводи управо у Парламентарној скупштини БиХ. Односно свагдје су, само нису тамо гдје су их изабрали и поставили грађани. Од престижних дестинација, до којекаквих путовања. Разбацују се све на терет грађана ове посрнуле земље.

Дати три милиона марака од становника ове земље за њихову удобност је ништа друго до погрешно улагање. Међутим, таква инвестициона клима преовладава у БиХ па нема сумње да ће и ова замишљена за климе у Парламенту БиХ побиједити. Да ли је оправдана? Нема сумње да није, јер њихови резултати рада и рјешавање проблема грађана одавно су склизнули и испод нуле. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана