РAК

Мирослав Филиповић
РAК

Одлукама да не казни Федералну телевизију због емитовања видео-клипа у којем су представници власти Српске и БиХ приказани као нацистичке вође, дакле као монструми, и да изрекне казну РТРС-у од 75.000 марака због тестног дигиталног сигнала, Регулаторна агенција за комуникације (РAК) наставила је да прогресивно нагриза институционално и уставно ткиво ове земље.

Послије дугогодишњег толерисања језика мржње и вјерске и националне нетрпељивости који се пласира са ФТВ-а и једностраних и политичких одлука уперених против интереса Српске, незаобилазна је дијагноза – РAК је метастазирао, а оно што рак чини тако смртоносним су управо метастазе.

Знамо да се тумор на почетној локацији понекад може држати под контролом, па чак и излијечити, у случају раног откривања, али када ћелије рака освану на удаљеним локацијама, све наде су изгубљене. То је горка чињеница и медицина, нажалост, нема рјешења за ову ситуацију.

Управо тако институције БиХ, и поред чињенице да је болест давно идентификована, немају начина да барем покушају да локализују метастазе РAК-а, који упорно доноси скандалозне и провокативне одлуке, а да за то нема истинског правног основа, јер је генералном директору Aгенције Кемалу Хусеиновићу и Савјету РAК-а мандат давно истекао.

Ипак, и овако обезглављен галопирајући РAК доноси одлуке о кажњавању РТРС-а због технолошког напретка – емитовања дигиталног ТВ сигнала и похвали ФТВ-а због сатанизације Републике Српске и њених легално изабраних представника.

Сада је сасвим јасно да РAК у складу са својим називом крајње деструктивно и погубно дјелује на институционални и уставни капацитет БиХ. Да је то постао бошњачки отуђени центар моћи који потпуно произвољно и селективно тумачи закон.

Тако се РAК од "независне институције која регулише област телекомуникација и електронских медија" изродио у базу која подржава патолошку мржњу према Србима и Српској. Стање у овој агенцији највјеродостојније осликава кризу бх. институција која је узрокована бошњачком вољом за апсолутном доминацијом у земљи.

На крају, да се поново вратимо медицини, која каже да је рак болест која не настаје преко ноћи. То је крајња фаза дуготрајног процеса уништавања властитог тијела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана