Протести вехабија

Жељка Добрић
Протести вехабија

Медијски простор који је у суботу дат Нађи Диздаревић, организатору протеста подршке затвореним особама афро-азијског поријекла у Имиграционом центру у Лукавици, злоупотријебљен је, а јавност је изманипулисана.

Диздаревићева је организовала протесте заједно са удружењима "Енсарије" и "Солидарност" путем "Фејсбук" групе "Протести против кршења људских права у Босанском Гвантанаму", а уз подршку групе "Ислам је мој живот" злоупотријебила вријеме, простор, и обманула јавност.

Диздаревићева је слагала јавност да затворени у Имиграционом центру у Лукавици бораве у условима какви су били у злогласном затвору Гвантанамо.

Тај исти Центар раније обишли су представници Хелсиншког комитета за људска права у БиХ и многи други представници међународних организација и нису затекли то о чему она говори.

Какав Гвантанамо онда?

Диздаревићева је слагала и да су се вехабије окупиле да протестују у име свих становника БиХ, иако нису понијели нити једно обиљежје те исте БиХ.

Чак су и сарајевски медији са ових протеста објавили штури извјештај, а поједини их окарактерисали и као манипулаторски скуп на којем је злоупотријебљено дијете једног од тих афро-азијаца.

Суздржаност грађана Сарајева, али и политичара, у давању подршке протестима, па и помало оштар тон појединих федералних медија приликом извјештавања о њему, говори да политичко Сарајево које их подржава не жели прашину око вехабија које му представљају баласт, као и то да други перу руке од њих.

Госпођо Диздаревић, у погрешне камере гледате и у погрешне микрофоне говорите. Потражите их и обратите се онима који су нелегално давали лична документа и обезбиједили боравиште вехабијама, док су им требали да ратују на њиховој страни, а који се сада налазе у Имиграционом центру.

БиХ јесте чудна земља, али сасвим сигурно никоме не би могло проћи некажњено да десетине људи држи затворене без и једног доказа и разлога.

Имиграциони центар не може бити укинут јер, хтјели Ви то признати или не, вехабије јесу проблем БиХ и страх Европе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана