Проституција

Свјетлана Шурлан

Привођење дјевојчица у хотеле за новац, проституција под заштитом моћника, контроверзних бизнисмена дешавала се наочиглед свих, само за то нису знали полиција и истражни органи, или нису жељели да знају

Случај разоткривања проституције који је покренут у Бањалуци само је кап воде у мору у којем су запливале многе тинејџерке.

Јавна је тајна да је проституција раширена не само у Бањалуци, него и у другим градовима Српске.

Пред очима посјетилаца многобројних клубова свакодневно је слика тинејџерки које се проституишу, а све да би биле “у тренду”. Тако за парфем, ајфон, скупу одјећу или чак и мање поклоне пристају да проводе вријеме са различитим момцима, али и људима старије доби.

То да се дјевојчице продају за 100 евра, за ташну “луј витон”, ципеле “маноло бланк”, за ајфон... те друге поклоне само је дно људског друштва у којем живимо.

Привођење дјевојчица у хотеле за новац, проституција под заштитом моћника, контроверзних бизнисмена дешавала се наочиглед свих, само за то нису знали полиција и истражни органи, или нису жељели да знају.

Једноставно, Содома и Гомора, кокаин, секс, јахте, виле... те спонзоруше чије је занимање “легитимна зарада”, све то је сада у комбинацији испливало у јавност.

Створен је џет сет тамо гдје џет сета нема, у сиромашној земљи у којој је просјечна плата нешто мало већа од 800 марака.

У свеопштем хаосу у друштву, ово је само један од показатеља колико је друштво постало болесно и шта је све постало прихватљиво.

Најтрагичније је то што међу младим дјевојкама преовладава мишљење да то није то, да је нормално да приме поклон од мушкарца којем се “свиђају” и који за то очекује сексуалне услуге.

Сасвим нормално је постало да је секс скоро па обавезан ако за узврат добијете материјалну корист, у којем год облику она била.

Дјевојчице тако пристајањем на примање различитих поклона, у ствари, пристају да буду у мрежи која се сматра проституцијом.

Послије објелодањивања информација да се у клубовима у центру Бањалуке организовано спроводи проституција, сви кажу да се то дешавало?! Како је могуће да су сви то знали и раније, а да нико није реаговао, од колега, другарица, власника клубова, истражних органа.

Могуће је јер је заказао цјелокупан систем, од родитеља, васпитача, школа, до државе.

Једина добра ствар је то да је коначно тај случај отворен, да се утврди ко и како је наводио дјевојке на проституцију и да они који су то чинили буду кажњени. Чињеница да је почео обрачун са овом пошасти буди наду да ће се бар нека дјевојка која на овакав начин “зарађује” или онај ко јој нуди поклоне за сексуалне услуге запитати колико им је морала још остало.

Друштву, с њима заједно, врло мало.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана