Пропаганда

Горан Маунага
Пропаганда

Тек неколико дана од суспензије главног тужиоца Тужилаштва БиХ Милорада Барашина и откако је Златко Лагумџија поставио своју куму Јадранку Локмић-Мисирачу на мјесто в. д. главног тужиоца федерална полиција је Тужилаштву БиХ поднијела извјештај за наводно пуцање на цивиле по Сарајеву из касарне "Маршал Тито" 1992. године.

Намјена тог извјештаја који ће Тужилаштво БиХ несумњиво приоритетно узети у рад јесте да се покуша анулирати све оно што је у вези са "предметом Добровољачка улица" и најављено подизање оптужница у том судском предмету у којем се годинама врши истрага.

Барашин је, између осталог, суспендован због најаве да ће у јуну подићи оптужницу у том предмету, али је у томе спријечен.

Није тајна да су актери скривања података у "предмету Добровољачка" Ејуп Ганић, Стјепан Кљуић, Златко Лагумџија и директор ОБA Aлмир Џуво који је у Тужилаштво БиХ инсталисао пет агената ОБA.

Врхунац бошњачке пропаганде догодио се подношењем извјештаја Тужилаштву БиХ због наводног дејствовања из касарне "Маршал Тито" по Сарајеву. То је несхватљива глупост, али то није важно њеним идеолозима ако дођу до циља. A циљ је да се потпуно скрене пажња са злочина почињених над Србима у Сарајеву.

Докле људска глупост може да досегне показује овај случај у којем су голобради младићи осумњичени за гађање цивилних циљева у Сарајеву. Да ли су до зуба наоружаним зеленим береткама и припадницима територијалне одбране могли да науде питомци у касарни "Маршал Тито" међу којима многи нису прошли ни основну обуку.

Ради се о најприземнијем монтирању оптужби и ово сигурно неће бити једини покушај да се ЈНA по сваку цијену прогласи агресорском војском. Намјештаљке и лажни извјештаји тек ће да услиједе. Лагумџији се чини да долази његових пет минута, али ускоро ће се показати да је то огромна грешка у процјени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана