Принципијелно, сви су исти

Дарко Момић

У праву су сви који тврде “сви су исти” и зато је једина права порука бирачима да не слушају све што им се пласира у наредних мјесец дана, јер - здравље је најбитније

Мистериозни твитераш под именом Курузовина који својим луцидним твитовима доминира овом друштвеном мрежом јуче је поново погодио “у сриду”.

“Опозиција: Устани куме/жиранте, да сједне Нешић”, објавио је Курузовина и тако у само једну просто проширену реченицу сажео суштину (не)принципијелног понашања опозиционих политичких партија у Српској. Лидер ДНС-а Ненад Нешић, који је за опозиционаре до јуче био симбол бахатости, одједном је постао пожељан и прихватљив партнер. Шеф СДС-а Мирко Шаровић потез ДНС-а да изађе из коалиције са СНСД-ом оцијенио је као “врло храбар потез”.

“Морам да честитам ДНС-у и њиховом предсједнику Ненаду Нешићу на тако једној принципијелној одлуци. Ми смо имали и до сада отворена врата за сарадњу, на њима је одлука и треба им препустити да донесу своје одлуке. У сваком случају врата СДС-а су им отворена”, рекао је, између осталог, Шаровић.

Слично се понио и кандидат ПДП-а за градоначелника Бањалуке Драшко Станивуковић који је рекао да “не крије да је срећан због једне такве одлуке”.

“Ако ме питате требало је раније да дође с обзиром на то какву тортуру су поједини људи из те странке и многих других странака у власти доживљавали”, оцијенио је Станивуковић.

Руку на срце, ниједна партија не може да се подичи принципијелношћу, јер су готово све потпуно мијењале ставове о одређеним питањима, од уласка у НАТО, до низа других питања, али у овом случају се намеће питање шта је то све опозиција спремна да прогута у борби за власт. Да будемо јасни, сигурно је да су и владајуће партије спремне да зажмуре на много ствари ради опстанка или останка на власти, али за сада успијевају то да држе испод радара јавности, док се опозиционари скоро свакодневно огољавају.

Ширење руку према ДНС-у који је више од двије деценије партнер СНСД-а и који за то вријеме није коалирао једино са СДС-ом, поништава ставове и вербална настојања најстарије и некада највеће странке у Српској да се принципијелно залаже за рушење власти и потпуну промјену политичких односа и политичког понашања у Српској. Исто је и са ПДП-ом који до сада није био у коалицији само са црним ђаволом, иако су колико јуче тако називали онога ко им је сада и те како прихватљив партнер и с којим би врло радо правили власт.

Управо због таквих ствари су у праву сви који тврде “сви су исти” и зато је једина права порука бирачима да не слушају све што им се пласира у наредних мјесец дана, јер - здравље је најбитније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана