Пријетње

Крстина Ћирковић

Да се истине о ратним догађајима у БиХ највише боје политичари из Сарајева, потврђују медијски притисци и појединачне пријетње које се у посљедње вријеме упућују Србима.

Свима је јасно да је и свјетској јавности доста једностране слике о рату у БиХ и Бошњацима као јединим жртвама. Јасно је и Бошњацима и због тога покушавају да дискредитују све оне који имају шта да кажу јавности, али и у Суду БиХ, који је до сада игнорисао страдање Срба у “Силосу”, Сребреници, Братунцу, Зворнику...

На удару пријетњи и притисака нашли су се или ће се наћи сви Срби који указују на дискриминаторски однос правосудних институција БиХ и Института за нестале БиХ. Наћи ће се и они који имају храбрости да јавно критикују језик мржње из појединих политичких и вјерских центара, који трује ове просторе и не оставља нимало наде људима да могу заједно живјети и градити бољу будућност у БиХ.

Иако узнемирени због учесталих пријетњи и разних притисака, Срби, који имају шта да кажу у прилог истини и правди, одлучнији су него икад раније да докажу да злочинци не припадају само једном народу и да је неко крив за хиљаде српских жртава у Сребреници, Братунцу, Сарајеву...

Страшно је шта доживљавају Радојка Филиповић из Братунца, Младен Грујичић и Милош Миловановић из Сребренице, бивша заточеница логора “Силос” Радојка Пандуревић, као и Срби који из страха не смију јавно да говоре о пријетњама и притисцима. Страшно је и што не виде крај организованој хајци на српске свједоке и покушају Бошњака да ућуткају све оне који, зарад истине и правде, настоје да се на оптуженичким клупама у Сарајеву нађу организатори и починиоци злочина над Србима.

Поруке Срба да их неће ућуткати никакве пријетње, ни медијски притисци из ФБиХ, дају наду да ће правда кад-тад угледати свјетлост дана. Наду да ће свијет, ипак, сазнати да је из Сребренице под командом Насера Орића, убијено 3.267 Срба. Сазнаће и да “Силос” није био туристички камп него мучилиште за Србе из Тарчина и других мјеста око Сарајева. Јавност ће сазнати и да 20 година послије трагичних догађаја за Србе још није одговарао ниједан Бошњак из Сребренице, Братунца, Милића. Сазнаће, увјерени смо, да је за организовање прогона и свирепих убистава Срба, криво највише политичко и војно руководство Бошњака из Сарајева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана