Пријава

Ведрана Кулага Симић

Домагој Маргетић и Дарко Трифуновић јуче су у Специјалном тужилаштву за организовани криминал у Београду предали невјероватну кривичну пријаву против предсједника Републике Српске Милорада Додика и јасно показали колико су заправо “успјешни” у пољима у којима се представљају као “експерти”.

Кривична пријава представља свезак беспотребно утрошеног папира са непоткријепљеним оптужбама о прању новца, злоупотреби положаја и умијешаности у криминал и корупцију.

Садржај Маргетићеве и Труфуновићеве пријаве показује да је на сцени обична лакрдија којом се жели подићи мало прашине, скренути пажња и додатно наговијестити да траје једна организована кампања чији је циљ да се “сруши” предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Шта друго рећи о пријави која је утемељена на стварима на које је у прошлости стављена тачка и то од стране надлежних и релевантних институција. Чак се и од њих двојице очекивало више, с обзиром на то да стално “искачу” из мрака у којем се налазе и машу папирима који, наводно, указују на Додикову умијешаност у криминал и корупцију.

А шта су на крају предали надлежнима у Београду? Предали су им наводе из документа Државне агенције за истраге и заштиту БиХ на које је стављена тачка када је истрага обустављена.

У “спектакуларној пријави” су дијелови из имовинских картона о којима је све већ речено, или боље речено, демантовано. Наравно ту је, да не заборавимо, и интервју Слободана Поповића. И треба ли још шта наводити. Све је сувишно, као и њихова пријава.

Маргетић и Трифуновић су, слабим доказима, показали ко су и шта су заправо. Слаби играчи који покушавају да постану јаки, важни и битни и то по пароли - циљ не оправдава средство.

Одласком у Београд њих двојица су показали да су им велике и јаке само жеље, а никако темељи.

И за крај. Колико су озбиљни лобији, али и људи који настоје да дискредитују предсједника Српске и да га скину са власти, говори чињеница да је Дарко Трифуновић злоупотријебио име Истраживачког центра за одбрану и безбједност иза којег стоји Министарство одбране Србије, а тиме и држава, да би дао на тежини лажима које планира да изнесе.

Маргетић и Трифуновић су на кратко скренули пажњу на себе, добили публицитет, забљеснули пред камерама, а све због пријаве која може да послужи, за промјену, као добар доказ да је некад боље ништа, него “ишта”.

Толико о Маргетићу и Трифуновићу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана