Предизборна Хитна помоћ

Горан Маунага

Тешко схватљиви, континуирани предизборни гафови СДС-а преносе се изгледа тачно хијерархијски, од врха ка страначкој бази.

Показује то и предизборни "излет" локалних првака те странке у Шековићима, који су кола Хитне помоћи окитили партијским симболима и из њих грађане преко разгласа позивали на трибину СДС-а.

Треба само да покушамо замислити како републиканци или демократе у Америци, или било ко у било којој држави у свијету, па макар се радило и о оним најсиромашнијим или тамо гдје је на трону какав диктатор, у пригодно окићеним колима Хитне помоћи крећу у изборну кампању и из тих кола најављују трибине.

Таквих кршења, бар оних најосновнијих правила и етичких норми, једноставно, нема нигдје у свијету. Осим у Шековићима.

А поготово нема тога да тако нешто чини један љекар, директор здравствене установе, који би на првом мјесту требало да је хуманиста, као што је то учинио директор Дома здравља Сњежан Сокић.

Становнике Шековића ништа од њега већ одавно не може изненадити, а поготово након што је током поплава дозволио да возилима за дијализу разна роба из пристигле помоћи буде одвожена у гаражу возача санитета, али ово је превршило сваку мјеру па су Шековићани били прво уплашени, а затим згрожени Сокићевим поступком.

Ситни преваранти по правилу дубље потону онда кад почну да се "ваде", па је тако било и у овом жалосном случају. Ко и на који начин је "просвијетлио" Сокића, додуше већ кад је било касно, не зна се, али је он послије недјељног путешествија у службеној "лади ниви" одмах у понедјељак нашао слично возило и кампању наставио у њему.

И још горе: тоњење се наставља, јер Сокић сад тврди да није употребљавао кола Хитне помоћи за изборну кампању СДС-а него да је то била друга, цивилна "лада нива".

То би негдје и могло да прође, али не и код оних који су били на лицу мјеста и све фотографисали.

Ни факат да су страначки лидери "испод жита", на превару и крајње неморално, неетички, за предсједника РС номиновали три кандидата, тешко да је надмашио до сада невиђени потез локалних СДС-ових моћника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана