Правда није мртва

Свјетлана Тадић
Правда није мртва

Централна изборна комисија БиХ још једном је потврдила оно што је понављала од када су на различитим нивоима власти у ФБиХ почели да се крше Устав и закони нелегалним формирањем власти.

ЦИК је поништила одлуке о избору предсједника и потпредсједника ФБиХ, јер избори за Дом народа Парламента ФБиХ нису спроведени у свих десет кантона због чега нису испуњени ни услови за конституисање овог Дома.

Овим је потврђено, оно што се од почетка знало, да избори у парламентарним домовима Федерације нису спроведени у складу са Изборним законом БиХ.

Послије ове одлуке криза у ФБиХ ће се продубити, а једина адреса на коју се мора испоставити рачун за то јесте Златко Лагумџија који је са својим парахрватима покушао да елиминише вољу огромне већине хрватског народа. Сада ће Лагумџија морати да објасни зашто је кренуо у авантуру за коју је и сам знао да води у пропаст.

Иако је и лаику био јасан Изборни закон под Лагумџијином диригентском палицом су нелегално именовани министри, предсједник и потпредсједници ФБиХ. Мало је било и то па је са својим платформашима почео да из канцеларија избацује легално изабране представнике власти чији је једини гријех што желе да поштују Устав и закон.

Злајини окупатори институција пожурили су да засједну у фотеље које још нису њихове, али је јасно да ће их морати напустити.

Лагумџијина сламка спаса ће вјероватно бити жалба Суду БиХ али осим куповине времена и још неколико дана проведених у министарским и предсједничким кабинетима, ако је Суду БиХ до закона, слабо ће од тога имати користи.

Хрвати који су по сценарију Лагумџије требали да буду елиминисани дефинитивно су побједници јер су од првог дана инсистирали на томе да су платформаши извели државни удар и нелегално конституисали власт у ФБиХ.

Због овог скандала Лагумџијина свита не заслужује више ни да сједне за преговорачки сто о формирању власти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана