Позив на мржњу са ФТВ-а

Берислав Јурич, портал битно.ба
Позив на мржњу са ФТВ-а

У градовима наше земље масовно и несметано се окупљају фашисти, објавила је Федерална телевизија у прилогу о протестима због хапшења Ратка Младића у свом Дневнику.

Тако се опет у јавност шаље етикета коју је Федерална телевизија одаслала и послије глупости балаваца на широкобријешким трибинама.

И док су уста моћника, којима та телевизија допушта да говоре, пуна суживота, помирења и бољег живота, етикете само продубљују јаз међу онима који би требало да буду субјекти тих испраних фраза о заједничком животу.

Јер, како ће етикетирани, занесени погрбљеним ратником и чији ће делиријум трајати до првог Младићевог иступа пред судом, размишљати о суживоту с онима који им лијепе фашизам прије било каквог суда?

Како ће "друга страна" назвати онда било какво окупљање за неког бошњачког генерала и гдје су ту промотори суживота и мира?

Отрцана је фраза да нико није крив док суд то не докаже. Отрцана је, али чак и за челника војске, који се 16 година скривао, она вриједи. Ратко Младић ће вјероватно умријети прије "задње клапе" суда, па никада неће службено бити злочинац. A поруке о фашизму заувијек ће остати раздор међу народима.

Умјесто да се честита властима Србије тражи се свака мрвица којом би се могло пљунути у лице другима међу којима има и оних који Младића мрзе више од Федералне телевизије.

Понавља се како су то могли учинити и раније, па се опет додаје наљепница фашизма.

До тада се прећуткује да су, рецимо, злочини у Бугојну чији актери чак слободно шетају и мирно сједе у државничким фотељама могли бити раније ријешени.

Но, телевизији је, послије млаких фраза о суживоту, важније расцијепити ионако танке везе међу народима, и лијепити етикете фашиста како им падне на памет.

У својим канцеларијама за епитете иду чак тако далеко да због фашизма изрекну и глупости.

- Фашисти нису дали мира ни мртвима у Поточарима. Кружили су испред Меморијалног центра и скандирали, а жртве су као и 1995. све то морале посматрати, прочитан је надахнути текст.

Жртве су мртве и не могу посматрати, а и ми смо жртве све док морамо слушати пресуде прије пресуда, блаћења народа и, између млаких опроштаја, позив на мржњу заувијек.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана