Поткусуривање преко Борца

Дарко Грабовац

Фудбалски клуб Борац постао је предмет поткусуривања, прљавих игара и сплетака које немају везе са спортом.

О томе свједочи и најновија блокада клупског рачуна коју је изрежирао бањалучки “Aутопревоз”. Тек ових дана у бањалучкој фирми сјетили су се да им је Борац у 2001. години остао дужан неколико хиљада марака за вожњу на неку од првенствених утакмица и поправку аутобуса. Мада је са каматама та цифра нарасла на близу 30.000 марака, питање је зашто је “Aутопревоз” тек сада одлучио да ломи преко кољена и тражи блокаду Борца.

Иако су дугове стварале неке бивше управе Борца из којих се нису жељели одазивати ни на судска рочишта, рачун је испостављен новом Управном одбору у тренутку кад је замирисао новац са Градског стадиона.

Посљедњи ударац “црвено-плавима” задат је у тренутку када се играчи боре за излазак у Европу, а управа за међународну лиценцу и стабилизацију клуба. Баш у то вријеме на површину се извлаче дугови и тужбе на које је годинама падала прашина.

Посљедњи случај је посебан и по томе што је највјероватније “Aутопревоз” имао доушника на Градском стадиону. У то је отворено посумњао и први човјек Борца Слободан Радуљ, наводећи да је извјесно да је неко са Градског стадиона дојавио да у каси звецка новац за исплату играчима и запосленима у клубу. Такви “борчевци” су подигли руку на клуб, а ако су то учинили у случају “Aутопревоза”, може се очекивати да ће по истом сценарију џепове напунити и остали повјериоци и гурнути Борац у провалију.

Прљаве игре поклопиле су се са спором у вези са власништвом над старом аутобуском станицом који годинама воде град Бањалука и “Aутопревоз”. Очигледно је да су “превозници” жељели да и преко Борца изврше притисак на градске власти и Радуља, који их заступа као републички правобранилац.

Љубомора, завист и жеља да Борац са новим људима не успије очигледно је звијезда водиља за многе који су се годинама мотали по Платоновој улици. На њихову жалост, много је више оних којима је стало до Борца и који неће допустити да било ко уништи или урушава све оно што је грађено од 1926. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана