"Поплава" одмора

Свјетлана Шурлан

Чланови комисија, одбора и различитих тијела на републичком и државном нивоу, која су формирана недуго након поплава, нису ни прстом макнули да било шта, од посла за који су именовани, ураде.

Нема надзора над прикупљањем средстава од донација и из других извора, нема критеријума како да се паре дијеле, а и тамо гдје се дијеле, нема података коме одлазе, на који начин и под којим условима...

Зашто? Зато што су домаћи чиновници и посланици "запалили" на одморе и баш их брига шта је са унесрећеним народом, уништеним школама, домовима здравља и другим установама.

Као да јесен не долази и као да јесен не карактеришу кише, падавине, пљускови... Можда се уздају у оне прогнозе да ће љето трајати до децембра, па не брину бригу како народ да што прије обнови уништено, а камоли како да буду изграђени одбрамбени системи који би заштитили насеља од, не дај боже, нових поплава.

Посланике које смо успјели добити, пошто их је доста на одмору, тешко ко може убиједити да је њихов посао да се, ако ништа, бар интересују за санацију, обнову, прикупљање и подјелу пара...

Основно оправдање зашто то не раде им је да "они не дијеле новац", па као због тога не треба ништа о томе да знају.

Не пада им на памет да у име народа питају шта је са парама, са обновом, зашто се све не реализује брже и зашто се чекају нове поплаве. Не пада им на памет да те одговоре треба да дају народу. Као да су систем ван система, створени да одлучују о судбинама људи, али само када се њима то ћефне.

Умислили су да им је посланички мандат пао с неба у руке, а не да су захваљујући народу у посљедње четири године и више узимали хиљаде марака на име плата, накнада, дневница и многобројних других привилегија за које обични људи и не знају да постоје.

Наше посланике није захватила поплава, извињење изузецима, ако их има. Њих већину је захватила "поплава" одмора. А народ нек чека!

Народни посланик представља народ, брани његове интересе, бори се за његов бољи положај и друга права... Код нас је ово тумачење већ одавно изгубило сваки смисао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана