»Подршка « за резолуцију

Жељка Домазет

Група бошњачких посланика у Парламенту БиХ, мимо воље српских и хрватских посланика, упутила је писмо генералном секретару Уједињених нација Бан Ки Муну и обавијестила га да је Парламент подржао британску резолуцију о Сребреници и усвојио закључке о тој резолуцији.

Ријеч је, заправо, о приједлогу посланика Дениса Бећировића из СДП-а који је прије неколико дана срушен у Парламенту јер за њега нису гласали ни посланици из Српске, а ни посланици из хрватског клуба.

Овај Бећировићев приједлог није добио подршку чак ни да буде увршћен као тачка дневног реда.

Српски посланици гласали су против јер тај приједлог сматрају антисрпским, неуравнотеженим и против принципа на којима почива ова земља, док су посланици из реда хрватског народа приликом гласања били уздржани јер сматрају да ни резолуција предложена Савјету безбједности УН за усвајање, а ни Бећировићев приједлог закључака нису засновани на консензусу.

Све у свему, потписници писма навели су да "Представнички дом Парламента БиХ исказује поштовање и разумијевање према британској резолуцији" и тиме практично овој највишој међународној институцији и њеном челном човјеку послали лажи.

О овом невиђеном скандалу би свакако требало да се расправља у Парламенту ове земље на првој наредној сједници, мада, да је реда и закона, овим поводом би морала да се сазове хитна сједница.

Но, поучени досадашњим искуством, тешко је вјеровати да ће они који су потписали писмо са неистинама и одаслали га првом човјеку Уједињених нација дозволити себи да се посипају пепелом.

Међутим, оно што је неизбјежно јесте да промптно дјелују парламентарци из Српске са замјеником предсједавајућег Младеном Босићем на челу и обавијесте Бан Ки Муна да је обманут.

Како ће се на крају распетљати ова невиђена лаж из ове на лажима и обманама успостављене земље, остаје да се види. Оно што је јасно као дан јесте чињеница да све што је стајало на лажним ногама није било дуга вијека.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана