Побуна за аларм

Жељка Домазет
Побуна за аларм

Држављани исламских земаља који су своје уточиште и елдорадо нашли у БиХ на све начине покушавају да прекораче ограду Имиграционог центра у Источном Сарајеву да би се домогли слободе и наставили да вршљају по БиХ и дижу у ваздух све оно што им се налази на путу.

Терористи, који су на волшебан начин дошли до држављанства ове земље које им је додијељено на нелегалан начин требало је већ одавно да буду протјерани из БиХ, што је била и дејтонска обавеза, данас из различитих исламских центара из свијета преко џамије краља Фахда настоје да се домогну слободе и да наставе вршљати по БиХ и диљем мирнодопског свијета.

Земље из којих потичу ради властитог мира или из неких других разлога не желе да их прихвате, те данас, толико година послије рата "увијени у обланду заштите људских права" изазивају инциденте и у Имиграционом центру.

БиХ, која претендује да постане чланица Европске уније, евидентно је још увијек нема снаге да се обрачуна са овим рецидивима рата и преко Нађе Диздаревић и других сљедбеника исламизације цијелог свијета, умјесто да се огради од терориста и тероризма у својим скутима, крије и штити такве особе.

Безбједносне агенције у БиХ, а и међународна заједница одавно су БиХ требале да очисте од ове пошасти како би ову земље вратиле на цивилизацијски европски колосијек, а заборавиле су да се почну мијешати у свој посао.

Суд и Тужилаштво БиХ који су одавно требали да заврше причу о терористима, муџахединима, вехабијама и селефијама, због своје спорости и неефикасности директни су кривци што је у овој земљи никло сјеме цивилизације која БиХ никада до рата није била блиска.

ОХР и високи представници, који су зарад заштите Дејтонског споразума одавно требали да реагују на муџахединске, селефијске и вехабијске групе по БиХ, већ петнаест година окрећу главу од тога, па послије Бугојна и сличних експлозија у послијератној бх. прошлости, ову земљу карактеришу као "занимљиву раскрсницу различитих цивилизација" у којој терористи и њихови сљедбеници "нису ништа чудно".

Вјероватно су таквим изјавама своје властите земље заштитили од ових "чудних људи", а Сарајеву прикачили епитет блискоисточног.

Не буду ли се сви они који желе добро БиХ оградили од особа опасних по националну безбједност и на све начине подржали њихово протјеривање из БиХ и Имиграционог центра, онда ће засигурно аминовати различите Aбу Хамзе, Гације, Гертаније и други чудан свијет који већ одавно БиХ вуку у суноврат, безакоње, вехабизам, селефизам, муџахедизам и тероризам. Заћуте ли, ову земљу ће заједно одвући у суноврат из којег је нико ишчупати неће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана