Плата

Драгана Орловић

Рекордних 72.500 марака за 30 дана, зарађених захваљујући активностима у вези са некретнинама!

Ако неко у данашње вријеме код нас поштено заради оволику плату, не може а да се не призна да је сигурно ријеч о врсном бизнисмену.

Јер ријеч је о више од 88 просјечних плата и дуже од седам година рада. Да, управо тако, за једну овакву плату радници са просјечним примањима у Републици Српској морају да раде тачно седам година и четири мјесеца.

Али о томе шта се може урадити са оволиком платом и колико треба радити за тај износ, могло би се причати у недоглед. Довољно је рећи да је то вртоглаво висока плата, о којој многи, или, боље речено, готово сви могу само да сањају. Како ју је зарадио тешко да ће одати.

А свјесни чињенице да се живи у времену када је веома тешко пронаћи било какав посао и имати редовна примања, немогуће је, а не будемо љубоморан бар мало на неког ко успије да заради оволику суму новца за један мјесец.

Немогуће је не запитати се како то да једне фирме пропадају, док друге успијевају да остварују милионски профит и могу да исплаћују радницима плате са неколико нула.

Добро пословање и велики профит не морају одмах да се доводе у везу са нелегалним радњама. Логично. Ако се неко својим радом добро снашао на тржишту, треба да има добру зараду, па макар она била и енормно велика. Наравно, ако је она поштено стечена. А надам се и вјерујем да јесте.

Ако није, е то је већ друга прича. Ипак, ту су надлежне институције да контролишу да ли све фирме редовно измирују своје обавезе и да ли су на легалан начин стекле свој профит. Оне су ту да воде евиденцију ко шта ради, а ко шта не ради…

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана