Пијачарска власт

Жељка Јаворац

Хватања за вратове између СДС-а и ПДП-а у Источном Сарајеву око тога ко ће бити градоначелник, до врхунца је довело “односе” ове двије странке на “локалу”.

Још једном непобитно потврђују да овим странкама није до напретка, него до пуког располагања општинским буџетом и да су се пред изборе удружили само да лакше дођу до колача.

Не зна се шта је јадније - то што се кољу на нивоу странака или између себе, у истој странци.

Ни СДС ни ПДП немају по једног, најбољег кандидата за градоначелника него по тројицу, па и читаве струје које гурају своје кандидате. Ваљда зато што су сви одлични, а понашају се као накупци на сточној пијаци!

Коме би грађани требало да више вјерују, СДС-у који није у стању да уведе ред ни унутар странке, него некакве струје гурају своје људе у фотеље како би одлучивали из сјене? Или можда ПДП-у који је као шериф дошао да наплати изборни дуг и то што су СДС-у помогли да добије нека начелничка мјеста, а преварили их у другим општинама? Јака алтернатива, нема шта!

СДС и ПДП више немају начина да сакрију да њихово поимање коалиције и сарадње подразумијева искориштавање “партнера” да се стигне на власт, а када је циљ постигнут, поједе вук магарца.

Сва аргументација опозиционих странака против “лоше власти” и представљање својих идеја као алтернативе садашњој ситуацији, пада у воду због њихових приземних трвења.

Aко су предизборну кампању већ почели законима који, као, треба да се изборе са корупцијом, прес-конференцијама за које ангажују “стручњаке” и бесједама у Београду, онда би требало да буду свјесни да им је и черупање у Источном Сарајеву маркетинг.

Нису ни СДС ни ПДП од јуче у политици, већ су показали да им је странка предузеће за увећавање личног богатства, што се и види из њихових имовинских картона.

Зато се и кољу, а не да народу буде боље.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана