ПДП

Жељка Добрић
ПДП

Да у политици неријетко није важно колико ко вриједи, зна и може доказ је ПДП и посљедња дешавања у странци која су изашла на видјело послије катастрофалних изборних резултата.

Бранислав Бореновић, Игор Црнадак и неколицина других у Градском одбору у Бањалуци који су блиски са шефом странке Младеном Иванићем и имају директну корист од тога, гурају свој концепт, програм и план, а сви други, међу којима и оснивачи партије, покушавају да исправе брод који се опасно љуља.

Док Бореновић данима тврди да су изборни резултати ПДП-а одлични, ваљда гледајући кроз призму мандата који је освојио, Зоран Ђерић и Слободан Наградић се хватају за главу и упозоравају да је у кампањи свако воду окретао на свој млин и борио се искључиво за своју фотељу. У свему томе Иванић, који је освојио пет пута више гласова него комплетна ПДП за Народну скупштину Републике Српске, ћути о резултатима и чека 30 дана да се изјасни о неуспјеху ПДП-а.

Чињеница је да је ПДП за ниво БиХ освојила само један мандат и то захваљујући компензационој листи, а за НСРС једно посланичко мјесто мање него претходних избора. Очигледно да од бирача нису могли да сакрију своје руковођење, управљање и одлучивање.

Због трулих односа унутар странке ПДП је запао у озбиљну кризу. Тачно је да послије сваких избора политичке странке доживе промјене, јер поједини не постигну оно што су очекивали, али ако се једној странци пољуљају три кључна општинска одбора, као што се ПДП-у љуља у Бањалуци, Бијељини и Добоју, није само до изборних резултата.

Шта значи имати вјетар у леђа показао је Бореновић, који захваљујући слијепој Иванићевој подршци, тражи санкције за једног од оснивача Ђерића и потпредсједника Наградића, јер су се дрзнули да признају лош изборни резултат и позову врх партије на одговорност.

У исто вријеме Бореновић је неуспјех странке у Бањалуци претворио у хвалоспјев достојан освајања апсолутне власти. A Иванић и даље ћути.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана