Ново љето, нове наде

Ведрана Кулага Симић

Још једна година је прошла, спаковала кофере и отишла у прошлост. Почетак новог љета прилика је да на неколико тренутака сједнемо и запитамо се каква је протекла година била, шта је донијела, а шта однијела.

Да је 2015. била тешка, била је. Као и многе друге године у овој земљи у којој су турбуленције на свим странама, нажалост, дио свакодневице. Политичких, економских и других проблема није мањкало, било да је ријеч о "редовним или ванредним", а народ је све то гледао, слушао, поздрављао, одмахивао главом, чак се у невјерици и крстио.

Годину која је иза нас обиљежиле су тензије и затегнути односи, али је било и добрих ствари на основу којих се може очекивати да би ова нова, 2016. по реду, година могла да има бољи почетак, али и крај.

Ако ништа друго, барем можемо да се надамо и да све ружне и лоше мисли оставимо по страни барем у овим првим данима нове године, те у миру, срећи и друштву драгих људи уђемо у ново љето. То ништа не кошта, и то је право које сви имамо, а са свим осталим недаћама, којих ће сигурно бити, и у новој години већ ћемо се некако изборити.

Као што народ каже - све се може кад се хоће.

Тога би требало чешће у току идуће године да се сјете наши изабрани представници власти, јер су ипак од народа бирани, и народу треба да полажу рачуне, а не да им мандат прође у узалудном трошењу ријечи и блаћењу друге стране.

Јер живот у БиХ није лак ни за кога, а они су дужни да заједнички раде како би и они који су им дали повјерење и веома добре плате имали жељу да овдје и остану, а не да размишљају да, као и година, спакују кофере и никада се не врате на своја огњишта.

Дакле, политичарима желимо да у новој години оправдају плате и друге накнаде које примају, радницима да добију оно што су зарадили, а привреди да стане на зелене гране. Сви морамо да дамо свој максимум да нам 2016. година буде боља и да када и она буде спаковала кофере имамо много љепших и бољих слика да се сјећамо у односу на ову коју смо испратили, у нади да се у неким стварима не понови.

Нека се свима вама оствари све што вам је потребно за срећу, да будете здрави, весели, успјешни у пословима које радите и окружени људима које волите и да се више поштују ваша права.

Живјели и срећни били! Срећна нова 2016. година!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана