Новинари и проституција

Дарко Гавриловић
Новинари и проституција

Зовите Џомбића. Ја сам вам вишка у тој причи. Не можете са сваким брисати дупе кад хоћете. Нисам ја проституција. Када будете могли назвати сваког и питати шта год хоћете онда нема ни од вас ни од мене ништа!

Ту гомилу погрдних ријечи својствених кочијашу, а не предсједавајућем Савјета министара БиХ, изговорио је у даху Никола Шпирић одговарајући на питање новинара "Гласа Српске" да ли је тачно да је у Влади РС интервенисао за директора Фонда ПИО РС Зорана Мастила.

Сам Мастило се недавно колегама похвалио да, без обзира на све, од његове смјене нема ништа, јер је преко Шпирића све завршио у Влади.

Што је за нормалног нормално за оног другог је ненормално и провокативно. Новинар који је ову информацију добио, покушао је да је провјери позивајући Шпирића. И дебело је погријешио, јер се, ето, усудио да постави такво питање!

Умјесто да је остао хладан и одговорио на наводе, Шпирић је пао у ватру и показао да су новинари за њега слуге, које треба да га промовишу до посљедњег даха и да неће "смјети" да објаве такву његову реакцију.

Показао је још нешто - да је веома нервозан када му се помене "случај Мастило". Да је другачије позвао би га да преузме одговорност за свој рад.

Скандалозним испадом Шпирић је на најбољи начин показао колико се умислио недодирљивим. Е, па није. Новинарима се уста тако не затварају, нити се њима тако брише дупе.

Покушавајући да управо то учини Шпирић се сјетио да каже да је јавна личност, али је заборавио да баш зато што је јавна личност, а не проститутка, мора да одговори на сва питања јавности, па и на она која му се не свиђају. Па макар их поставио и новинар "Гласа Српске", који по Шпирићу, очигледно нема право на то. Е па има, у служби професије, а не политике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана