Нова прича

Ведрана Кулага Симић

Још једна година остаје иза нас. Спаковала је своје кофере и отишла у историју. Некоме је нешто донијела, некоме одузела.

Шта пожељети у новој, 2015, а да то већ неко некада негдје није пожелио барем два пута? Шта рећи некоме у поноћ, а да то већ није негдје од некога чуо? Или једноставно треба пожељети свима да им се оствари све оно што би свако од нас пожелио самом себи?

Жеља је, увијек, много, али многе од њих се, нажалост, не могу усагласити са реалношћу. Међутим, новогодишњи празници, који су ту, прилика су да подвучемо црту и видимо шта смо успјели да остваримо за протеклих 12 мјесеци, шта треба да наставимо у новој години и гдје траба да започнемо све изнова.

Тешка година је прошла, а све до сада наговјештава да ни нова неће бити лака. Домаћинства се још опорављају од мајских и августовских поплава које су задесиле Српску, многи проблеми стоје над главом привреде и реалног сектора, политичко стање је увијек узбуркано, а већина обичних људи гледа како да споји почетак и крај мјесеца.

Нико не смије да побјегне од тешке економске ситуације у РС, али исто тако не смије да јој се преда. Многи изазови су пред Српском и свима који су одговорни народу који живи на њеној територији. Они који су вољом народа крајем 2014. заузели важне позиције у јавном животу морају да дају одговоре на многа питања и да уклоне многе баријере које се сада налазе пред грађанима РС.

Политичари, сасвим сигурно, не смију да забораве обећања која су, не тако давно, дали, а по којима могу да учине да живимо боље, подижемо породице и живимо од свог рада. А сви ми заједно треба да урадимо што год можемо да би нам нова година била боља. Списак жеља је дуг, али није неостварив.

Нова година је нови почетак. Сви нешто желе и очекују у новој години, а на свима нама је да ову причу 2015. по реду покушамо да учинимо бољом, љепшом, успјешнијом од ове коју остављамо историји да о њој да свој суд.

Јер 2014. прича је завршена, а 2015. тек почиње да се пише. Зато, срећна вам свима Нова година, да буде боља и мирнија него ова, сада већ стара.

Све најбоље!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана