Нова година, старе жеље

Ведрана Кулага Симић

Поново смо на истом прагу. Опраштамо се са старом годином и пружамо руке новој 2018. са жељом да ће бити успјешнија и срећнија од оне која одлази у историју.

Као и свака претходна, и 2017. година имала је своје успоне и падове. Некоме је донијела срећу и осмијех, некоме бол, тугу и разочарење, али сви морамо ићи напријед и вјеровати да има и мора да буде простора за боље.

Година на измаку у политичком и економском смислу остаје у знаку тешких политичких трзавица, од којих је највећа штета завршила на грбачи "обичних смртника" који су због тога, а трбухом за крухом, више него икада паковали кофере у нади да ће у туђини уновчити свој рад и знање.

Такве слике, драги наши политичари и остали који у рукама директно или индиректно држите конце наших судбина, не желимо да видимо више у годинама које долазе.

Желимо стабилне институције, задовољне раднике, све јачи дјечији осмијех и боље дане за пензионере.

Обећања је било и биће их, али она не хране никога.

Нико не каже да се ствари могу промијенити преко ноћи, али прошло је исувише много година и крајње је вријеме да се то и промијени.

То је оно што свима желимо у овој новој 2018. Желимо да на њеном крају можемо рећи да је била добра година и да желимо да свака наредна буде барем таква, ако већ не може боља.

Желимо да наши изабрани представници на свим нивоима у БиХ раде одговорно свој посао, да раде у интересу оних који су их довели у удобне фотеље, а не да пуне своје џепове нити да гурају своје ситне интересе у први план.

Желимо да радничке плате буду барем пристојне и да од њих могу да прехране породице, школују своје насљеднике, имају топле домове, да остане и нешто да се помогне онима који су свој животни вијек провели радећи, а сада прехрањујући.

И њима желимо веће пензије да не говоре "зар смо радили за ово од младости до краја радног вијека". То нису заслужили, као што ниједно дијете није заслужило да бије тешке битке.  

Дуг је списак жеља, али све махом стану у неколико редова.

Драги наши, нека вам се оствари онолико ствари колико вам је потребно да будете задовољни.

Срећна нова 2018. година!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана