Ни на небу, ни на земљи

Жељка Домазет

Да су у БиХ свакојака чуда могућа, показује и саслушање у Парламенту БиХ првих људи институција задужених за контролу неба изнад ове земље да би било утврђено како је због аљкавости, неувезаног система и неблаговременог преузимања неба БиХ оштећена за више од 70 милиона марака за само три године.

Нико од надлежних из тих институција није желио да призна одговорност па су се међусобно утркивали у констатацијама како ревизорски извјештај у којем су изнесени бројни пропусти није тачан и да је, према оној дјечијој изреци “мир, мир, нико није крив” у овој области све како ваља и како БиХ контролише све што треба и колико треба.

Било је међу најодговорнијим у цијелом ланцу и оних који су почели међусобно да се оптужују, па су тврдили да онај други није урадио свој дио посла.

Било како било, док сви тврде да су радили како треба, БиХ је ипак закаснила да уради свој посао и тако изгубила милионе марака новца пореских обвезника, јер није контролисала своје небо.

Да је ствар доведена до апсурда и да нико истински не жели да ваљано рјешава ове ствари и колико је овој земљи стало да ваљано поспреми ситуацију у овој области говори и податак да се на руководећим позицијама у двије институције налази један те исти човјек и да се нико не пита како је то могуће.

О апсурду још више говори и то да управо тај исти човјек са ваздухопловством, како тврде упућени, има везе једино по томе што је својевремено садио лаванду око једног од аеродрома.

Да у овој области има безакоња сваке врсте говори и податак да се у ове високопрофитабилне институције ухљебљују дјеца, рођаци и пријатељи руководилаца тих институција, док млади и образовани кадрови годинама на улици чекају на посао гледајући у небо.

Све ово јасно говори у прилог тврдњи да је БиХ и даље ни на небу, ни на земљи, а у исто вријеме дебело у криминалу сваке врсте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана