Нерад за велике паре

Жељка Домазет

Званичници Европске уније тврде да ова земља убрзано корача ка породици европских земаља које чине унију, а подаци у земљи говоре да законодавна власт није урадила ни четвртину посла који је сама планирала.

Јавност је свједок да два мјесеца оба дома парламента ове земље готово и нису засједала.

Нису били у стању да одрже сједнице, а комисије које су "мали парламенти" и од којих зависи ефикасност рада законодавне власти, све чешће се отказују због недостатка кворума иако постоји "мали милион" аката који морају да буду усвојени ако ова земља жели да било шта постигне.

Посланике треба хватати по ходницима да би сједнице биле одржане, а ако лов не успије, сједнице нема.

Укратко, ријеч је о неодговорности без икаквог оправдања, а јасно је да већине, која би водила ствари у правом смјеру, нема. Ако се има у виду тврдња да ова земља напредује на свом европском путу, а како кажу у Европској унији, треба да се ради даноноћно да би се испуњавале обавезе, онда овдје неко некоме баца прашину у очи. Јер овдје не да се не ради даноноћно већ ни мјесечно.

Народски речено, неко овдје лаже.

Или нам званичници ЕУ бацају шарене лаже у које само наивни могу повјеровати или је у овој земљи која је по свему изузетак изгледа најбоље да они који су задужени да нас уведу у породицу уређених друштава не раде ништа.

Када се све ове чињенице имају у виду, онда је сасвим сигурно да она народна "Бог да живи овај режим, плата иде, а ја лежим" најплодније тло има управо у Парламенту на нивоу БиХ.

Јер једноставно речено - људи неће да раде, није их брига и нико за то не одговара. Како кажу ови "европејци", земља напредује, а није урађена ни четвртина посла који су сами планирали.

Посланици имају неке приватне обавезе па нити долазе на сједнице парламента нити на комисије које су његов саставни дио, а у владајућој већини заузети су међусобним трзавицама.

Како рече један од посланика, можда би било најбоље да ни комисије ни Парламент не засједају ако ће земља напредовати. Да није жалосно, било би смијешно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана