Нема кризе за путовања

Драгана Орловић

Некадашње шпанске серије посљедњих година замијениле су турске, које су постале прави правцати хит међу женама.

"Шехерзада", "Сила" и још многе друге, којима тешко памтимо имена (мада се приказују у неколико стотина епизода), свакодневно су их "приковале" за мале екране и оставиле велики утисак.

Толико је велики утицај да су многе жене спремне да издвоје и посљедњу марку како би посјетиле ту евроазијску земљу.

Јер ако је вјеровати запосленима у туристичким агенцијама широм Републике Српске, како се ближи Дан жена, тако расте и интересовање за путовања, и то највише у Турску.

Топ дестинација је, а шта друго, до Истанбул.

Ниске плате и тешка економска ситуација изгледа да су пале у воду, што потврђују у агенцијама, у којима су и више него задовољни, јер су им аранжмани напросто "планули".

Како веле у тим агенцијама, Турска је лијепа земља, у којој се  може много тога видјети, али њене љепоте остале би "невиђене" да није баш тих разних серија.

Интересовање постоји и за одлазак у друге земље, али Турска је ове године апсолутни побједник.

И док једни једва састављају крај са крајем и боре се са низом проблема, други троше новац за путовања. Правило је да нема правила. Или боље рећи, увијек је тако било, а док је хљеба и игара, "нема потребе за бригу".

А да ли би Клара Цеткин више вољела да жене у данашње вријеме за 8. март путују у Турску, Њемачку или да једноставно оду на концерт Жељка Самарџића, питање је које је помало некоректно.

Ипак, једно је сасвим сигурно, а то је да ова Њемица ни у ком случају не би вољела да се жене у 21. вијеку воде тамо неким серијама.

Међународни дан жена као симбол револуције и борбе за женска права већ одавно је, нажалост, постао комерцијални празник.

Празник звани "осмомартовска грозница".

Жене су свакако заслужиле више од каранфила или путовања. Сваког дана, сваке године.

А ако већ бирају куда ће за Осми март, нико не каже да је Турска лоша, ако је то њихов избор, а не утицај неке серије…

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана