Налог за понижење

Жељка Домазет
Налог за понижење

Да је БиХ јединствена земља у свијету потврђује и чињеница да јој више не требају никакве институције и да полако али сигурно иде у анархију.

Када смо се начас понадали да ће ова земља кренути колосијеком којим иду све европске земље услиједио је налог високог представника сачињен и смишљен у ноћи иза бијелих зидина OHR-ове зграде.

У налогу стоји да се привремено суспендују одлуке Централне изборне комисије БиХ која је одлучила да Дом народа федералног Парламента није конституисан по закону и да се самим тим избор предсједника и два потпредсједника поништава.

Таман када смо помислили да је коначно ЦИК формирање власти у ФБиХ вратила на здрави колосијек, одједанпут, ничим изазван Валентин Инцко или они чије налоге мора да саопштава без поговора, казао је да то не може тако и да се Изборна комисија не може мијешати у свој посао.

Aко је заиста тако онда нам Изборна комисија ни избори нису ни потребни. Aко већ у БиХ имамо добро плаћеног високог представника и сву ту болументу која га окружује, због чега би онда плаћали и Изборну комисију, изборе и због чега би народ недјељом, приликом гласања, живио у илузији да бира и да се пита, када све то за њега ради "Велики брат"- високи представник.

Не тврде без разлога правни експерти да је БиХ невиђени протекторат и да је високи представник јачи и од свих парламената и судова и да се једино његове одлуке спроводе без икаквог поговора.

Aко смо заиста у БиХ сви до те мјере понижени као људи, онда би заиста неко морао да каже да је ова земља неодржива и да је треба пустити да се распадне по шавовима по којима је на силу склепана. Вријеме је да овим понижењима свих становника БиХ и њених институција коначно дође крај.

Народ БиХ и његове институције су у протеклих двадесетак година толико понижене и омаловажене, али ово што је сада учинио високи представник је понижење без преседана.

Сви они који некада у будућности буду изучавали шта се све дешавало у БиХ, мораће се дебело позабавити и свим одлукама и налозима високих представника који су додатно компликовали и доводили до бесмисла ову државу за коју више нико озбиљан и не може рећи да је држава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана