Начелникова самовоља

Горан Маунага

Силнику Тодоровићу засметао волонтерски рад неколико ентузијаста са Драшкићем на челу и то што су показали да знају да раде професионално, чак и без новца који је он као начелник био дужан да им достави

У посљедње вријеме постало је правило да су многим моћним функционерима свих нивоа, па и званичним институцијама и њиховим представницима, кад им у животу и послу не иде, а то је баш често, медији дежурни кривци.

Још једна сличица у том мозаику, али баш прави примјер и парадигма многих сличних дешавања у БиХ, је и случај власеничке телевизије ВИК, односно незаконита одлука начелника општине Власеница Драгослава Тодоровића да запечати просторије те установе од јавног интереса.

Познато је да је Скупштина општине једина надлежна да одлучује о питањима важним за ту установу, али Тодоровић то занемарује и, попут некадашњих локалних моћника из прошлог вијека који су често знали да буду “све и свја”, и власт и закон и суд, доноси самовољну одлуку против које нико ништа не може.

Иако Тодоровић тврди да је то учинио “због неразјашњених односа у тој информативној кући” и зато јер “нема информације о материјалној и финансијској ситуацији”, биће да су разлози за начелников незаконит потез сасвим другачији.

Јер, прво, тамо не постоје неразјашњени односи, пошто је одлуком СО Власеница Драшкић именован за в.д. директора, а комисија обавила примопредају.

И друго, Тодоровић зна да на рачун ВИК-а није пребацио ни марке иако је био дужан да то учини, јер је Скупштина за потребе те установе одредила 20.000 КМ. Дакле, није тачно да “нема информацију о финансијској ситуацији у ВИК-у” јер зна да им те паре није прослиједио и да без њих и нема никакве “финансијске ситуације”.

Биће да је силнику Тодоровићу засметао волонтерски рад неколико ентузијаста са Драшкићем на челу и то што су показали да знају да раде професионално, чак и без новца који је био дужан да им достави.

A од тог самофинансирајућег новинарског посла Тодоровићу је највише засметало истраживање мале ВИК-ове екипе, која је само упоредила предизборна обећања политичких странака с оним што је од тих обећања и испуњено.

Е сад, то што је чињеница да су представници СНСД-а испунили оно што су прије избора обећали и што је ВИК приказала конкретне и реализоване пројекте, нису криви Драшкић и новинари ВИК-а. Aли СДС-овцу Тодоровићу, очигледно, јесу. И умјесто да из тога научи да треба испуњавати дата обећања, Тодоровић је прибјегао најпримитивнијем - сили и безакоњу.

Aли познајући одавно есдеесовско-тодоровићевски менталитет, не изненађује ни то ако Тодоровић и они које је претходну ноћ послао да провоцирају и пријете Драшкићу, сада коментаришу да је “Драшкић још добро прошао, како је требало и шта је заслужио”.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана