Мост за боље сутра

Крстина Ћирковић

Политичари вриједе онолико колико оставе иза себе народу који им је повјерио своју судбину.

Те чињенице свјесни су и предсједник РС Милорад Додик и премијер Србије Александар Вучић који су, присуствујући почетку градње моста на Дрини између Братунца и Љубовије, показали да су одлучни да заједно раде у стварању бољих услова не само за Подрињце, него и шире.

Мост и гранични прелаз између Братунца и Љубовије са свим пратећим садржајима побољшаће развојне могућности Србије и РС. Очекује се да ће оживјети привреда, а обезбјеђењем робног промета скратиће се за 50 и више километара пут до најближег граничног прелаза. Прелаз преко новог моста биће и најкраћи пут од Сарајева до Београда.

Велики је значај овог заједничког пројекта, који је интензивно припреман више од годину.

Нови мост ће подстаћи привреднике да улажу на ово подручје, а отварањем нових производних и прерађивачких погона створиће се услови за запошљавање.

Охрабрује и то што су најављени бројни пројекти који ће допринијети бољем окружењу и условима у којима људи овдје живе и раде. Све то показује да сарадња између власти РС и Србије није била никад боља и да у таквом политичком окружењу можемо очекивати само напредак.

Захваљујући јединству представника власти Српске и Србије и њиховој доброј сарадњи расте и рејтинг ових земаља у међународним круговима. То и јесте циљ лидера, као и да им народ вјерује, јер им не шаљу лажна обећања.

Додик је, као премијер Српске, обећао на једном политичком скупу у Зворнику да ће Влада РС реконструисати и асфалтирати више од 30 километара на дионицама регионалних путева Зелени Јадар - Скелани и Братунац - Скелани. Ти радови су завршени у септембру исте године. Захваљујући том пројекту почела је градња објеката поред Дрине и повратак становништва које се деценијама исељавало с тих простора.

Септембра 2017. године биће завршена градња моста на Дрини.

Тим мостом ће, како су најавили, заједно прећи Додик и Вучић. Показаће свом народу, а и свијету да уз договор граде објекте који спајају људе. Нови мост на Дрини ће, као грађевина од историјског значаја, свједочити генерацијама о успјешности српских лидера с обје обале ријеке Дрине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана