Мјесец обећања

Ведрана Кулага Симић

Република Српска и цијела БиХ су упловиле у нову изборну кампању, а они који су кренули у трку за гласове на старту су ставили до знања да им је императив побједа, јер им даје моћ да у идуће четири године држе у својим рукама конце судбине свих на овом дијелу Балкана.

Буран мјесец је пред нама, јер ће тешко моћи да прође минут, или два, а да не видимо лица и не чујемо гласове оних који ће све снаге уложити да би увјерили гласаче да су они ти прави и једини који могу да обезбиједе бољи живот те стабилнију и правичну земљу за све.

То је њихово право и то нико не може да оспори, али одавно је јасно да је причати лако, а нарочито политичарима. Народу је празних прича преко главе. Народ тражи и жели резултате те бољи живот и услове сваки дан, а не само у вријеме док се захуктава изборна кампања, када је готово сваки потез борба за глас, због чега у идућим данима можемо свашта очекивати. Просто је незамисливо, нажалост, да би ова кампања, упркос позивима са свих страна, могла проћи без ниских удараца, прљавих и тешких ријечи те оних обећања реда ради која ће одјекивати трговима и под шаторима широм Српске.

Сви кандидати који су добили зелено свјетло и мјесто на старту овогодишње изборне кампање требало би да имају за сваку изговорену ријеч покриће и доказ да ће оно што кажу и испунити, ако добију прилику, јер је народу празних прича и свакојаких обећања одавно преко главе, а народ не треба да потцјењују. Никад и нигдје.

Бирачи знају шта су чули и прије двије и прије четири године, а шта од тога данас могу да виде и доживе. Овој земљи треба истина, воља и спремност да се ради за опште добро и да они који још вјерују у будућност у овој републици ту и остану, а не да све више пакују кофере и одлазе.

Бирачима не требају представе већ озбиљни говори, из којих ће моћи да закључе кога желе на врху власти, а кога не. Бирачи траже оне који ће моћи да ријеше њихове проблеме, а не оне који гледају како да ријеше своја отворена питања.

На побједничком постољу нема мјеста за све, али пут ка том циљу не смије бити поплочан изборним крађама и лажима, јер грађани заслужују да их воде они који су побједу заслужили на терену, а не преварама и манипулацијама. И овај пут ће, наравно, бити губитника, али ни та позиција им не даје за право да мандат проведу у љутњи и критикама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана