Милетић у Златковој ципели

Жељка Домазет

Да је цијела БиХ постала талац сукоба и превирања у СДП-у показује и најновија ујдурма која се одиграла на релацији Златко Лагумџија - Жељко Комшић.

Када је актуелни члан Предсједништва БиХ и доскорашњи СДП-овац, који је напустио ову странку јер више није могао да трпи комбинаторике и потезе свог сада већ бившег страначког шефа Златка Лагумџије, па пошао својим путем, почела су додатна превирања од којих већ мјесецима БиХ не може да се опасуљи.

Као клип у захукталом сукобу овог двојца, који непрекидно од разлаза ври са мањим или већим варницама, Комшић је као јадац из рукава некадашњем страначком шефу, а сада шефу дипломатије ове земље сервирао имењака Златка Милетића да га предложи, па наново достави Комшићу и његовим колегама на именовање за амбасадора у сједишту МИП-а.

Комшић је запамтио да Милетић више није у милости свога имењака, па му је не без разлога сервирао управо њега.

Милетић је у цијелој тој причи на релацији Комшић - Лагумџија послужио као згодан каменчић који је потурен у ципеле првог човјека дипломатије, који га сваки дан жуља у његовој функционерској обући.

Покушавајући да смири варнице између двојца Лагумџија - Комшић колективни шеф ове, до у бескрај компликоване земље, измијенио је поступак кандидовања и именовања дипломата, што би могло довести до нових блокада и превирања.

Већ се најављује да би врло брзо ова земља умјесто амбасадора у сусједној Србији могла да спадне на отправника послова и да Срби као успутна колатерална штета ни послије 20 година због кадрирања и сукоба у Сарајеву не добију амбасадорску позицију у Београду.

И мање упућени у сва политичка збивања знају да су добросусједски односи БиХ са Србијом и Хрватском предуслов за сваки корак напријед. Послије овог кадрирања и смицалица између Комшића и Лагумџије БиХ може доћи у позицију да се “смакне” са свих интересовања не само Европе и свијета, него и најближих нам комшија.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана