Михајлица, ца, ца...

Жељка Добрић
Михајлица, ца, ца...

Циљ најжешћег опозиционара и критичара власти без иједног конструктивног приједлога, предсједника СРС РС Миланка Михајлице био је да се на све начине докопа власти, буџетске касе и лагодног живота. То је доказано посљедњих дана када је угашен Градски одбор ове странке у Бањалуци, јер је људима прекипјело да ћуте и трпе његову самовољу, трошење страначких пара и заступање само његових интереса на рачун свих осталих чланова странке, па су то и објелоданили.

"Император" и "мали цар", како Михајлицу називају дојучерашње страначке колеге, надао се да ће својим излетима у Народној скупштини Републике Српске, "оштрим критикама" и давањем погрдних имена министрима из још актуелне Владе РС обезбиједити себи мјесто министра унутрашњих послова РС.

Народу било симпатично, али не и увјерљиво и довољно његово критиковање протекле власти, па не само да су казнили њега, него и комплетну партију и њене кандидате на протеклим изборима.

И добро је да је тако. Јер, ако је Михајлица приватизовао и злоупотријебио странку, шта би било да је заиста засјео на неку битнију функцију у РС. Народ га је прозрео и "наградио" за његов протекли допринос побољшању власти у Српској, али и за његове политичке, дипломатске и преговарачке квалитете, те критички, али и самокритички став као битну човјекову особину.

Не можеш критиковати и тражити да неко буде бољи, ако си лош и имаш ораха у џепу. Не можеш се кандидовати да заступаш интересе народа када не кријеш да су ти само твоји интереси на првом мјесту. Не можеш да спроводиш самовољу у демократији када од договора зависи много тога.

Можда власт и није била тако добра, али у односу на опозицију какву је водио Миланко Михајлица, била је сјајна!

Протекли избори донијели су промјене, ма колико се чинило да је све остало углавном исто. Показали су да опозиција не може да буде сложна, па ни по цијену тога да грађанима Српске донесе наводни бољи живот, јер су им њихови интереси на првом мјесту, па су их подијелили и ослабили.

Избори су Миланка Михајлицу одстранили као лошег са политичке сцене Републике Српске и касно му је да за то криви "режимске медије", мистериозне завјеренике или власт. Михајлица треба да буде узор и остатку опозиције како не треба рушити власт - букањем, лажним представљањем и политиканством.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана