Мићо Мићић

Горан Маунага

Према документима до којих је дошао "Глас Српске", градоначелник Бијељине Мићо Мићић један је од најмоћнијих људи у Републици Српској.

Одавно нисмо чули да је било ко од представника општинске, градске, локалне, ентитетске или заједничке власти директни инвеститор и власник новоизграђених стамбено-пословних објеката, као што је то Мићић.

Према само једном документу, Мићић је власник зграде од 15 станова у коју је ових дана увео и струју. За њега, очигледно, не постоји ни локална ни свјетска економска криза. Занимљиво је да је Мићић у захтјеву за прикључење струје навео да се ради о "вишепородичном стамбено-пословном објекту". Та наоко непотребна, а за Мићића и те како значајна одредница "вишепородични", произашла је из подсвјесне жеље за правдањем, из хтијења да некоме унапријед докаже да се ради о "поштеном и неопходном породичном послу". А није тако.           

У СНСД-у, који је у бијељинској власти опозиција, тврде да је Мићић изградио још неколико стамбено-пословних објеката у бијељинској мјесној заједници Дашница.

Знајући за Мићићево убрзано богаћење и незајажљивост посљедњих година кад је дошао и до стана у Београду те викендице на Јахорини, у те тврдње, бар док не дођемо до докумената и за те објекте, не треба сумњати.

У сторији о Мићићевом напрасном богаћењу интересантно је и то што ниједан бијељински медиј до сада о томе није извијестио јавност. Новинари тих медијских кућа и те како су упућени и у најситнија дешавања у свим крајевима Српске, знају они све детаље било којег догађаја у Бањалуци, Требињу, Гацку, али никако да открију каквим се незаконитостима бави први човјек њиховог града.    

Зар у граду није јавна тајна прича о Мићићевом непотизму и дугогодишњем незаконитом запошљавању његових послушника у градску управу? Па зар неки од вајних бијељинских медија, од којих неки претендују да се самодефинишу чак и као најгледанији, није могао да бар мало загребе испод површине таквих тврдњи и открије нам има ли ту истине или не?   

Зар је локалним новинарима, ако већ "не могу доћи до докумената", било тешко да открију општепознату чињеницу да Мићић још од 2009. године није испоштовао правилник о систематизацији који прописује број запослених на неодређено?

И да, умјесто тога, већ годинама на упражњена мјеста запошљава дупло више радника на одређено које доводи по партијској линији да би сачувао већину у градској Скупштини?

Ако тамошње новинаре уопште не занима ни одакле Мићићу одједном толике некретнине, нити то што он крши Закон о локалној самоуправи и Закон о раду чинећи кривично дјело, како онда да не посумњамо у добронамјерност њиховог извјештавања о сукобима у некој странци у неком мјесту накрај РС?

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана