Мехмедовићев ултиматум

Жељка Домазет

Да је посланик СДА у Парламенту БиХ и ратни начелник полиције у Тешњу Шемсудин Мехмедовић почео да се понаша као држава у држави и да изгледа има подебелу заштиту неких државних институција најбоље свједочи његова изјава по којој даје ултиматум челним људима безбједносних институција да до краја мјесеца заврше истрагу о оружју пронађеном у општини Тешањ или да поднесу оставке.

Одакле Шемсудину Мехмедовићу право и на основу чега да даје ултиматуме и тражи смјене у институцијама БиХ никако нам није јасно, али је јасно да Мехмедовић очигледно сматра да је цијела БиХ општина Тешањ у којој је ведрио и облачио у рату и након рата, па би по старом ратном тешањском маниру свима онима који не раде и не мисле као он скидао главе.

Отишао је Мехмедовић и даље, па је јуче у Сарајеву осим што је затражио оставке, у неколико минута изрекао толико гнусних оптужби у које свако ко зна макар нешто о дешавањима у БиХ тешко може да повјерује. Тако је по Мехмедовићу за тешањске муџахедине крив министар цивилних послова Средоје Новић, све против њега раде "Новићеви шегрти", а за оружје и муницију у Тешњу крив је директор SIPA Горан Зубац који је, како не трепнувши изрече, заједно са инспекторима агенције на чијем је челу возао из једне у другу општину да би њему "подметнуо".

Ни ту није стао Мехмедовић, па "мртав ладан" рече да ниједан ратни злочин у Тешњу против Срба и Хрвата није почињен и да он никада у Тужилаштву због ратних злочина није саслушан ни као свједок ни као оптужени и јер је, Боже мој "чист као суза".

Да Мехмедовићу није изостала подршка неких људи који су задужени за коначно подизање оптужнице против њега говори и податак да ни више од двије хиљаде страница доказног материјала није било довољно да се након силних година и спорих истрага коначно смјести иза браве. О подршци коју има јасно говори и његово понашање пред медијима када је осионо тражио смјену свих људи који се баве истрагом против њега.

Не буде ли коначно правда проговорила, скидање глава по маниру Шемсудина Мехмедовића од БиХ ће направити тешањску авлију, а ову земљу окарактерисати епитетом "проклете". Крајње је вријеме да "случај Мехмедовић" једном заувијек буде ријешен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана