Међурелигијско вијеће

Маријана Миљић
Међурелигијско вијеће

Колико је коме у БиХ стало до дијалога показало је издвајање новца за функционисање и рад Међурелигијског вијећа БиХ. Влада РС је једина у прошлој години уплатила овој институцији 50.000 марака, док је других 50.000 од ФБиХ остало само пусто обећање, као и 20.000 од Брчко дистрикта и 100.000 КМ од Савјета министара БиХ.

Народ никада не гријеши када каже да "дјела говоре више од ријечи", а обећања и ријечи о овом вијећу било је на претек. Сви су на почетку обећавали новац, хвалили се да ће помоћи да ова институција опстане и ради даље, а до дан-данас се на рачуну ове институције није нашла ни марка од њих.

Због неиспуњења обећаног ова институција, која је створена да обједињује људе и да помаже, доведена је у ситуацију да стави катанац на врата.

И док милиони у институцијама ФБиХ и Брчко дистрикта, те Савјета министара цуре на све стране, неколико запослених у Међурелигијском вијећу не прима плате и бори се да ову институцију задржи што је могуће дуже у животу.

Међутим, лоше су се показали у испуњењу својих дужности и обавеза у претходној години у ФБиХ и институцијама БиХ, па никога не би ни зачудило ни да обећани новац остане неуплаћен и заборављен.

Да могу само да причају показао је и реис Мустафа Церић који у протеклој години није пропустио прилику да позван, а често непозван говори, клевеће, уплиће се и суди тамо гдје му није мјесто.

Истовремено, Међурелигијско вијеће, које би темама које Церићу очито пречесто и неоправдано заокупљају пажњу требало, у ствари, да се бави, једва склапа крај с крајем и бави се својим егзистенцијалним проблемима.

Српска је још једном показала да испуњава своја обећања и да је спремна на све договоре, док би остали коначно требало да постану свјесни своје неодговорности и почну да испуњавају своје обавезе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана