Машовић

Жељка Домазет

Послије изјаве Амора Машовића да су са сарајевског гробља Лав ексхумирани ампутирани дијелови тијела, умрла дјеца и остаци послије различитих оперативних захвата ништа нас више у БиХ не може изненадити.

Тврдња да у болници Кошево не знају гдје одлажу ампутиране дијелове и умрлу или мртворођену дјецу, да тужилаштва не знају за које локације дају наредбе о ексхумацијама,  увреда је за ову болницу и за тужилаштва коју ниједна од ових институција засигурно не може прогутати уколико иоле држи до свог дигнитета.

Увреде које је Машовић одаслао српским породицама које годинама траже своје нестале и идентификацију су толико скандалозне да се више не могу поднијети ни када их из својих уста изусти отровни Машовић.

Мноштво неумјесних квалификација и констатација које је изрекао за спомен-костурнице и Оперативни тим за тражење несталих Републике Српске, и уколико бисмо оквалификовали као гнусне лажи, могу бити једино комплимент овом човјеку који се годинама у БиХ игра и са мртвима и са живима.

Дотле је отишао да чак тврди да се у спомен-костурницама у Републици Српској међу несталима налазе остаци људи који живи ходају. Прије ових непримјерених и увредљивих констатација морао би Машовић и господа из Института за тражење несталих да одговоре како је могуће да су за четири године идентификовали само 16 српских жртава и да ли бројка од четири годишње задовољава потребе, с обзиром на чињеницу да су за четири године потрошили преко двадесет милиона марака, у којима је и новац оних који годинама траже своје најмилије.

Машовић би исто тако морао рећи гдје су локације побијених сарајевских и озренских Срба јер је на процесу тражења несталих у БиХ радио и у рату и послије њега. Он би прије сваке изговорене ријечи морао рећи гдје су измјештене гробнице и како то баш у Сарајеву да се не зна за толико побијеног српског живља.

Не буде ли оспорен наум Машовића и њему сличних, БиХ ће се занавијек поздравити са истином протеклог рата, а лаж у којој ће се у будућности живјети остаће као добра подлога за свако будуће крвопролиће и клање, уколико било коме падне на памет да га поново изазове. Машовић и њему слични су креатори такве будућности ове земље и стога их је већ одавно требало ампутирати из сваког институционалног система у овој земљи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана