Машиновође и опозиција

Свјетлана Тадић
Машиновође и опозиција

Машиновође "Жељезница Републике Српске", послије 40 и кусур дана, јуче су своју правду тражиле и у бањалучком парку "Младен Стојановић".

И то ни не би било ништа спорно да се не ради о групи људи који су у незаконитом штрајку и који седмицама жељезнички саобраћај и читаву привреду Српске држе на узди.

A још интересантније у свему томе јесте ко се све уз машиновође јуче нашао у поменутом парку. Посланици СДС-а, ПДП-а, ДП-а и СДП-а дошли су да подрже, како кажу, људе за које Влада нема слуха!

Слуха за захтјеве као што су они да се машиновођама њихов додатак на плату, популарно назван километар час, обрачунава у износу од 2,4 марке, чиме се примања радника немало повећавају.

Слуха за уцјене и пријетње онима који су се "дозвали памети" и вратили на посао, свјесни какву су штету предузећу у којем раде, али и читавој привреди, проузроковали.

Слуха за вишедневно оптуживање управе предузећа да ради мимо њихових интереса.

Прошетали су опозиционари до парка, остављајући посланике осталих партија да џеџе у Скупштини, онемогућеној да нормално ради.

Иако су се на дневном реду јучерашњег засједања нашли Нацрт буџета и Нацрт економске политике за 2012. годину, без којих ни посланици који су се одлучили за шетњу, али и саме машиновође које штрајкују не би добијали плату, опозиционари су се одлучили да су им важније машиновође, него предложена документа. И тиме су рекли све!

Јавности је постало јасно коме је колико стало до ове земље, под чијим скутима се нелегални штрајк машиновођа одвија, ко жели да дестабилизује РС...

Колико су се и чији лични интереси уплели у игру око машиновођа, коме одговара, а коме не обустављање жељезничког саобраћаја, сада је кристално јасно.

Једно је сигурно - посланици који занемарују рад у институцији као што је Народна скупштина и машиновође, које мисле да цијелу земљу могу да држе у својој агонији, ништа добро неће донијети ни себи самима, а поготово Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана