Луковац и МИП

Жељка Домазет
Луковац и МИП

Да је превршена свака мјера када је ријеч о злоупотребама, јавашлуку и осионости доказала је и сједница Комисије за финансије и буџет Парламента БиХ на којој се расправљало о ревизорским извјештајима, међу којима је и онај о Министарству иностраних послова, којим из авиона управља Свен Aлкалај.

Умјесто летача Свена на сједницу се појавио Харис Луковац који ни по ком основу није могао да представља ову институцију и још једном на непримјерен начин понизио и Парламент и чланове Комисије.

Ријеч је о човјеку који није знао да одговори ни на једно питање чланова Комисије ни ревизора, али је у својој осионости без пардона казао како је "непотизам епитет сваког министарства иностраних послова у свијету".

Да није ријеч о изјави која би требало да повуче и неке друге консеквенце, можда бисмо је могли окарактерисати као добру досјетку.

Но, како Луковац иза ове своје необавезне изјаве покушава да замагли сав криминал и мутне работе које се воде у овој институцији, а иза којих стоји и он лично. За оне који су мало краћег памћења, ваља рећи и шта је и ко ова персона која се попут агента појавила у Парламенту.

Да је ријеч о опасном човјеку који се укотвио у МИП-у свједоче и епитети који се уз њега везују из ратне прошлости у којој су и многа до краја неразјашњена убиства небошњака по Сарајеву, пријатељства са криминалцима и особама суђеним и осуђеним за ратне злочине, као и онима који су уклоњени да би заћутали.

Луковац би сигурно имао шта да каже и о "Цацама", "Ћелама" и иним криминалцима који су по налозима радили најстрашније ствари по ратном и поратном Сарајеву.

Не чуди зато ни чињеница да сви они који стоје иза оваквих типова не дозвољавају да се рашчисте ствари у МИП-у и да коначно слика из БиХ и о БиХ буде другачија од ове коју имамо.

За Луковца се тврди да дрма безброј пута компромитованом бх. дипломатијом и стога не чуди да је БиХ доведена у ћорсокак из којег годинама не може да се извуче.

Не без разлога Луковцу су засметали и Војковићи и српски кадрови и све оно што покушава да бх. збиљу ишчупа из "Луковчевог мрака".

Буде ли се у БиХ и даље толерисало да је представљају "Луковци" онда јој се сигурно још задуго неће добро писати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана