Лобирање за Дивјака

Жељка Добрић
Лобирање за Дивјака

Када смо послије прошлих избора одахнули помисливши да је небулозама и деструктивној политици дошао крај, јер је са политичке сцене коначно отишао предсједник СБиХ Харис Силајџић, случај хапшења пензионисаног генерала Јована Дивјака нам је показао да је један лош отишао, али остала су два још гора.

Умјесто да троше енергију на посао за који примају плату, члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић и министар иностраних послова БиХ Свен Aлкалај, руку под руку, упутили су се у Беч, не би ли издејствовали ослобађање из притвора Јована Дивјака, осумњиченог за напад на војнике ЈНA у Добровољачкој улици у Сарајеву 1992. године.

Да су ова врла двојица бх. политичара утрошила бар трећи дио енергије потрошен на лобирање да провјере у чему је проблем и зашто Јован Дивјак, ако су већ тако убијеђени у његову невиност, није испитан, процесуиран и ослобођен кривице за злочине у Добровољачкој улици пред правосуђем БиХ, гдје би нам био крај. Умјесто тога, сумњиви правник Комшић и још сумњивији магистар економских наука Aлкалај као папагаји понављају реченице које је недуго прије понављао сада бивши Харис Силајџић и о државним парама покушавају да докажу да је случај против Дивјака политизован и сами га политизујући.

Порука коју Комшић и Aлкалај шаљу је та да су институције БиХ подређене оном појединцу и оној политици која њима иде на руку, да су државне паре ту да их они троше на оно на шта они одлуче, а чињеница да БиХ и њене надлежне институције нису чак ни обавијештене о Дивјаковом хапшењу говори колико је двојици "дипломата" битно за шта грађани издвајају новац.

Крајње је вријеме да се стави тачка на излете Жељка Комшића, Свена Aлкалаја и свих амбасадора који се играју правника и одређују шта је правда и да се озбиљно разговара о правосудним институцијама у БиХ, које су требале одавно да ураде посао који сада ради Србија и да ставе тачку на случајеве попут Добровољачке, Тузланске, злочине на Озрену и слично.

Комшић и Aлкалај свакако нису људи који доприносе да се стави тачка на истину о протеклом рату и све док вучемо репове с тим у вези, успораваће БиХ да иде напријед.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана