Лет ка европским метрополама

Милијана Латиновић

Бањалучки аеродром полако, али сигурно, улази у друштво свјетских, јер ће већ на јесен са писте у Маховљанима полетјети први авиони ирске компаније “Рајанер” и тако повезати највећи град Српске са европским метрополама.

Ни штрајк пилота који потреса ову компанију, највећи од њеног оснивања, неће помрсити рачуне надлежнима у РС, који увелико промовишу летове до Брисела, Мемингена и Стокхолма и с поносом истичу да је све спремно за слијетање ирских авиона.

У многим општинама осванули су промотивни билборди о овим летовима с циљем да сви они који планирају путовање на вријеме резервишу карте.

А повољне цијене карата већ су привукле многе авантуристе који ће у октобру полетјети ка европским градовима. О томе свједоче и подаци “Рајанера” да се мјеста на првим летовима увелико попуњавају.

Повољни летови ка Европи “удахнуће” живот бањалучком аеродрому, који ће, надамо се, врвјети од путника, и домаћих и страних.

Ово је одлична прилика и за промоцију туристичких потенцијала Српске, која ће се сигурно наћи на мапи већег броја туриста из иностранства.

Богата понуда гурманских делиција, бањски и планински туризам и екстремни спортови само су дио туристичке слагалице коју можемо да понудимо гостима из Европе и свијета. А захваљујући унапређењу ваздушног саобраћаја наше природне љепоте биће надохват руке посјетиоцима из иностранства.

Чартер летови до Анталије који су уведени овог љета, редовна линија до Београда, као и летови ка европским градовима оживјеће небо изнад Српске.

Добро је да је развој ваздушног саобраћаја коначно кренуо узлазном путањом, али не можемо да се не запитамо зашто је за напредак требало толико година.

Све оно што је урађено до сада трајаће ако буде било путника и ако се наставе улагања у ову област.

Без добре промоције и развоја наша радост може потрајати само колико и лет лептира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана