Лажов

Дарко Момић

Није се осушило мастило на недавном коментару на истом овом мјесту у којем је члан Предсједништва БиХ из реда хрватског народа Жељко Комшић назван политичким шибицарем, клошаром, кокошаром, дрипцем, уличаром, муфљузом, пајацем и ситним хохштаплером, а он је то потврдио и демонстрирао на најдиректнији начин.

Комшић је са говорнице на 76. годишњем засједању Генералне скупштине Уједињених нација истресао своје фрустрације и по устаљеној навици дијелио придике Србији и Хрватској, при чему се није либио да отворено позове на прекрајање Дејтонског мировног споразума на основу кога је настала БиХ.

- Комплексно изграђен систем институција БиХ заснован на Дејтонском мировном споразуму отежава постизање политичког консензуса - не трепнувши је поручио Комшић, чије трабуњање је, на срећу, слушала само неколицина државника у готово празној сали Генералне скупштине УН на Ист Риверу. Поједине политике, наставио је Комшић, кроз форсирање дискриминације и неједнакости грађана БиХ желе извршити упад у уставно-правни систем моје земље, како би имали “златни кључ” или “златну дионицу” управљања и доношења свих одлука. Поред свих набројаних епитета које је заслужио и који му и те како пристају, Комшић је показао и да је најобичнији лажов. Прво је прије два дана из Предсједништва БиХ званично потврђено да никаква телефонска сједница ове институције на којој су, како је јавно тврдио Комшић, он и Шефик Џаферовић гласали за именовање чланова Управног одбора Централне банке БиХ, док је Додик био против, није уопште одржана. У маниру сарајевског јалијаша, Комшић не само да се није удостојио да упути извињење јавности већ је самоиницијативно, без сагласности Предсједништва БиХ, отпутовао у Њујорк, гдје је наставио да шири најбезочније лажи.

Комшић је, да будемо нешто блажи, потпуно побркао лончиће, јер нико, као што је устврдио на свјетској позорници, не форсира дискриминацију и неједнакост, већ поштује “систем институција БиХ заснован на Дејтонском мировном споразуму”. Било би пристојно да има бар једна изјава предсједника Србије Александра Вучића у вези са БиХ у којој није нагласио да поштује њен суверенитет, па би се онда могло вјеровати Комшићу када каже да “жели извршити упад у уставно-правни систем његове земље”.

Очигледно није свјестан да сваким својим потезом смањује број Срба који су на сарајевска својатања БиХ и тврдње да је то “њихова земља” одговарали са: “Мало је и моја”. Зато, само напријед Комшићу!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана