Крсмановић

Горан Маунага
Крсмановић

Откако је Здравко Крсмановић постао начелник општине Фоча, за њега се везују многобројне махинације и афере, а Јединица за посебне намјене МУП-а РС, као и надлежна тужилаштва, против њега су подносили извјештаје ради несавјесног рада у служби, подстрекавања на извршење кривичног дјела као и због злоупотребе службеног положаја.

Према извјештају канцеларије Правобранилаштва РС у Фочи, у вријеме Крсмановићевог "начелниковања" од 2006. до 2010. године општина Фоча изгубила је судских спорова у вриједности већој од милион и по марака.

Поређења ради, општина Вишеград, коју такође заступа исто сједиште Правобранилаштва РС, у 2009. и 2010. години није изгубила ниједан правоснажно окончан судски спор.

Док у Правобранилаштву као узрок таквом чињеничном стању истичу недостатак сарадње из општине Фоча, што је можда и најблаже објашњење великих новчаних и губитака судских спорова те општине, Крсмановић то негира и одговорност пребацује на "недостатак и нестручност кадрова Правобранилаштва".

То није ништа ново за њега јер Крсмановић, увијек кад није у праву, има спремно објашњење да је за такву ситуацију крив неко други.

Рецимо, у "предмету Србињепревоз", у којем полиција терети Крсмановића да је противправно закључио уговор о купопродаји излицитираних некретнина од "Србињепревоза", наведено је да је општина Фоча на лицитацији, по праву прече куповине, купила имовину "Србињепревоза" по највишој излицитираној цијени у износу од 500.000 КМ.

И поред тих чињеница, Крсмановић тврди да се ради о "политичком притиску који неки моћници активирају током сваких избора".

Вођен истом "логиком", Крсмановић тврди и да у Фочи не постоји Социјалистичка партија, дакле иста она чији је фочански Општински одбор против њега поднио кривичну пријаву због злоупотребе и проневјере страначког новца.

Може Крсмановић и јавно и политички да износи неистине и да нам свима вријеђа интелигенцију, али то ипак неће моћи да ради у судским процесима који су пред њим, а њих није мало. Чекају га и предмети "Aутокомерц", "Дампалма", храм Светог Саве у Фочи, "ХГ инжењеринг", као и тужба због дугова за закупнину.

У суду, сигурно, Крсмановић неће моћи да тврди да је све то измишљено у сврху изборне кампање или да, можда, ништа од оног што се спомиње у тим предметима, у Фочи уопште никад није ни постојало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана