Клонирање и путовање

Жељка Домазет

Да су јавашлук и криминал у институцијама БиХ већ одавно постали добар материјал за неки криминалистички филм, показује и случај замјеника директора Дирекције за цивилно ваздухопловство БиХ Маринка Шимуновића.

Наиме, у путном налогу наведено је да је он у једном дану успио једним те истим аутомобилом по незапамћеним сњежним наносима да прејезди више од 2.000 километара.

Не знамо како ради моторика овог Гинисовог рекордера, али да му са мјерењима није баш све како ваља, показује податак да је по његовој рачуници километража од Сарајева до Мостара, па до Бањалуке и назад до Сарајева, постала нешто дужа неко иначе.

Напросто, по Шимуновићевој рачуници ова рута, коју је правдао путним налогом, дугачка је као од Сарајева до Лондона!

Просто је било невјероватно да овај високопозиционирани званичник Дирекције за цивилно ваздухопловство, који путовања службеним аутомобилом финансира новцем пореских обвезника, у једном дану пређе такву руту.

Да ствар буде још бизарнија, правдање путних налога почело је да лични на случај за науку, јер се људи који сједе у канцеларијама истовремено налазе и у службеним аутомобилима широм БиХ.

Нећемо се стога зачудити ако данас-сутра у досијеима о свјетским чудима БиХ осване као земља у којој живе клонирани људи.

У овој растрошности Шимуновић и њему слични својим путним налозима језде брзином и дужином рута које прелазе бијесним аутомобилима, такође купљеним новцем пореских обвезника, да би им позавидио и славни Ники Лауда.

Ако, послије силних налаза ревизора и свих оних који аргументовано указују на пропусте, не буду реаговале надлежне институције и због несавјесног трошења буџетског новца и свакојаких злоупотреба положаја не почну приводити све оне који су на разне начине ојадили ову земљу, БиХ ће се врло брзо сама угушити у сопственом јавашлуку.

БиХ већ увелико претендује у многим категоријама за обарање разноразних рекорда, а случај са Шимуновићем могао би оде и даље од тога, па да нас упише и као земљу свјетских чуда, у којој живе клонирани људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана