Кад се нерад исплати

Жељка Добрић
Кад се нерад исплати

Aко се једном министру у Савјету министара БиХ присуство на сједницама на којима се одлучује о БиХ мјери сатима и минутама, као што се мјери Свену Aлкалају за првих шест мјесеци ове године, све је речено о тој институцији, о озбиљности Савјета министара, о самој БиХ.

Свен Aлкалај потрошио је четворогодишњи мандат путујући по егзотичним земљама за које више од половине грађана БиХ није ни чуло, наводно градећи дипломатске односе, а на сједницама Савјета министара БиХ за шест мјесеци провео четири сата и 48 минута!

Браво за полуписменог Свена Aлкалаја који је искористио расуло у БиХ и ужива као бег, а срамота за Парламент БиХ, Савјет министара, надлежне институције које га нису упитале како је сваке од те четири године успио да потроши више од 60 милиона марака и добије ревизорске извјештаје са резервом. Никада му нико, осим малобројних појединаца чија се не важи, није рекао да може и кривично да одговара.

Само на путовања Aлкалај је у прошлој години потрошио 1,5 милион марака за које је ускраћена привреда у БиХ, али је зато Aлкалај погледао све битније тениске мечеве, а разгранату дипломатско-конзуларну мрежу која троши као ала, ангажовао да му обезбиједи улазнице.

Комисији у Парламенту БиХ, која је задужена да надгледа његов рад, Aлкалај поднесе извјештај којим их убиједи да је битно што је био на Фиџију, а на њихове тешке оптужбе за нерад каже да је извјештај ревизора са резервом који су дали МИП-у за прошлу годину "врло позитиван".

Савјет министара БиХ, који је требало да надгледа Aлкалајев рад, у првих шест мјесеци ове године утврдио је само 12 различитих закона, од којих ниједан није прошао парламентарну процедуру. За исто вријеме Влада Србије је утврдила 62, а Хрватске чак 184 закона.

Каква БиХ, такав Савјет министара са појединим министрима заједно. Полуписмени опортунисти путују и уживају, а грађани чекају у реду на Бироу за запошљавање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана