Јуриш на “Тему”

Данијела Бајић
Јуриш на “Тему”

Роба широке потрошње, повољне цијене и пакети који вам из далеке Кине дођу за неколико дана, све ово је било и више него довољно за још једну купохоличарску помаму, у свијету познатију као онлајн продавница “Тему”.

Просто је немогуће не срести некога ко ових дана није бар нешто наручио са ове примамљиве платформе.

Углавном су то ствари за које сте сигурни да вам ама баш никад неће требати, али кад су већ ту надохват руке, тешко је одољети. Од пиратских дресова Лос Анђелес Лејкерса до лутака на надувавање, празних оквира за ЦД-ове или стикера са поп-арт тематиком.

Када је “Тему” лансиран прије двије године, мало ко је очекивао да ће се претворити у толики хит. Међутим, без обзира на популарност и више него примамљиве цијене, препоручљива је, ипак, здрава доза опреза. Ако ништа, бар због оног најпопуларнијег лајфкоучерског клишеа који каже да је у животу увијек потребно три пута мјерити и једном сјећи.

Већ сад су многи разочарани квалитетом оног што су угледали на онлајн продавници, а поштар им је донио нешто што је свјетлосним годинама далеко од ушминкане “Тему” фотографије. Реалност је сурова и говори нам да на “Тему” платформи неки брендови могу понудити квалитетне производе по изврсној цијени, док би вас неки други могли и те како разочарати.

Као савјет за опрезну куповину, неки од купаца наводе обавезна читања препорука и оцјена производа, нарочито за техничке ствари које су по правилу скупље од јефтинијег робног џанка којим је “Тему” преплављен.

У групи посвећеној искуствима која су имали корисници током куповине на платформи “Тему”, корисница “Фејсбука” поставила је питање: “Како се добијају бесплатни производи?” Многи чланови групе подијелили су своја искуства, а једна од особа је написала: “Ни попуст нисам добила, а не бесплатно”, док је друга изјавила: “Моје поруџбине нису испод 5.000 динара, имам шест, и нисам добила ништа гратис”. Наравно, постоје и другачија искуства. У неким случајевима корисници су имали понуду да добију нешто бесплатно уз одређену куповину, али многи сматрају да услови нису јасно дефинисани.

Дакле, не треба бити нешто претјерано паметан, наравно да је добродошло да се уђе у помодарско коло и наручи ултрајефтин производ, пуно повољнији него у нашим трговачким ланцима.

Само памет у главу и добро испитајте све могућности, квалитет производа, његово поријекло, али послушајте и остале купце којих је, судећи по незаустављивом расту популарности ове продавнице, на милионе широм свијета. Ваљда ће се наћи неко ко је постављен на реална подешавања па ће вас на вријеме упозорити на опасност или ће вам ипак аминовати садржај корпе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана